Gemeente Den Haag

Op zaterdag 7 april rijdt De Verhalentram door de binnenstad van Den Haag. Een unieke gebeurtenis in de stad, want iedereen kan opstappen om zijn verhaal of herinnering te vertellen.
De antieke tram zal zaterdagmiddag een speciale route rijden met als opstapplek het Kerkplein. Stap op en doe mee! Iedereen is welkom. De tram rijdt gratis.

Vanaf 13.45 zal de antieke tram elke half uur een ronde doen door de Haagse binnenstad. In de tram zult u ontvangen worden door het duo De Professor en De Komiek. Hoogleraar Stadsgeschiedenis Wim Willems en cabaretier Sjaak Bral zullen in de verhalentram Hagenaars uitnodigen hun herinneringen uit te wisselen over oud en nieuw Den Haag.

De Verhalentram 7 april
Opstappunt Kerkplein Den Haag.
U kunt zich melden vanaf 13.30 uur op het Kerkplein om verzekerd te zijn van een plaatsje in de tram.
Opstappen om:
13.45 uur
14.15 uur
14.45 uur en
15.15 uur

Hagenaars schrijven geschiedenis.
Alle verhalen worden vastgelegd op film en vormen een bijdrage aan De Haagse Schatkist. Zes maanden lang hebben duizenden Hagenaars meegedaan aan het verzamelen van verhalen over hun buurt, hun wijk, over de geschiedenis van Den Haag (zie www.dehaagseschatkist.nl). Tentoonstellingen, debatten, literaire en historische wandelingen hielpen duidelijk te maken wat belangrijk is in Den Haag om te bewaren in de Haagse Schatkist. De Haagse Schatkist moet vol. Het zijn de Hagenaars zelf die de geschiedenis schrijven.

Slotmanifestatie
Op 5 mei 2007 wordt in een feestelijke bijeenkomst in De Nieuwe Kerk de Haagse schatkist geopend en worden de verhalen uitgestrooid over de stad. Wat is de uitkomst? Wat is Hagenaars dierbaar en willen we vooral niet vergeten? Is de schatkist vol genoeg? Het gaat tenslotte om de geschiedenis van Den Haag. De slotmanifestatie is op 5 mei van 13.30-16.30 uur in de Nieuwe Kerk aan het Spui. De tegang is gratis.