Nederlands Luchtgitaar Kampioenschap 2007 van start


04.04.2007 / 14:00 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Vergouw publishing

Vergouw publishing

Voor de 5e opeenvolgende maal wordt het Nederlands Luchtgitaar Kampioenschap georganiseerd. Op 7 april vindt de eerste voorronde plaats, traditioneel tijdens het eerste open air festival van ons land, Paaspop. Gedurende de komende maanden wordt tijdens voorronden gezocht naar de 15 beste luchtgitaristen van ons land, die op 14 juli zullen strijden om de titel. De winnaar zal Nederland vertegenwoordigen tijdens de 12e wereldkampioenschappen in het Finse Oulu, waaraan deelnemers uit bijna 20 landen zullen deelnemen.

De Nederlandse Luchtgitaar Kampioenschappen worden in 2007 voor de 5e keer georganiseerd. Het luchtige kampioenschap met een knipoog is inmiddels uitgegroeid tot een waar cultfenomeen, en niet alleen in ons land. Wereldwijd wordt op 4 continenten stevig op het virtuele instrument gespeeld tijdens officiële kampioenschappen, waaronder in Amerika, Australië, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Japan, Mexico en Nieuw Zeeland. De winnaars van de nationale kampioenschappen zijn geplaatst voor de wereldkampioenschappen, die begin september in Finland gehouden zullen worden.

Teneinde de beste Nederlandse luchtgitaristen te vinden, zullen in heel Nederland voorronden gehouden worden tijdens de 'Hard Rock Hallelujah'-Tour 2007. De eerste voorronden zijn nu bekend.

7 april Paaspop, Schijndel; 26 april Graanbeurs, Breda; 11 mei, Café de Stam, Almelo; 8 juni Patronaat. Binnenkort worden de locaties in de regio Utrecht, Noord-Nederland en Amsterdam bekendgemaakt.

Uit de voorronden zullen uiteindelijk 15 deelnemers geselecteerd worden, die op 14 juli 2007 in Paradiso, Amsterdam (grote zaal) zullen strijden voor de 5e titel. De winnaar vertegenwoordigd Nederland tijdens de wereldkampioenschappen. In het verleden behaalde Oranje daar grote successen, waaronder drie podiumplaatsen (2003, 2e plaats Funky Jordi; 2005 wereldkampioen The Destroyer en 3e plaats Pelvis Fenderbender).


---