Gemeente Alkemade


Open dag brandweer Alkemade-Jacobswoude

04-04-2007

Zaterdag 7 april houdt de brandweer Alkemade-Jacobswoude een open dag van 11.00 - 16.00 uur. U bent van harte welkom in en rond de brandweerkazerne aan de Wilgenstraat 40 in Roelofarendsveen.

Op deze dag laten de vijf brandweerposten Rijpwetering, Kaag, Leimuiden, Woubrugge en Roelofarendsveen zich zien. U kunt de kazerne, de nieuwe boot van Rijpwetering, de nieuwe tankautospuit van Roelofarendsveen en ook een ladderwagen uit Leiden bekijken. Ook zijn er demonstraties met een flash-overcontainer en kunnen onze inwoners kleine blusoefeningen doen (vlam in de pan, keukenbrandjes etc.). De preventiemedewerkers zijn aanwezig voor informatie en het geven van tips.

Ook Bureau Hartog en Bijl laat zich zien voor bedrijfshulpverlening en opleidingen voor EHBO en reanimatie. Verder doet de politie ook mee en laat motoren en de politieboot zien. Leuk voor kinderen om daarop gefotografeerd te worden!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Lippers, brandweercommandant Alkemade-Jacobswoude, tel. (071) 331 23 03 of kijken op de website www.brandweerja.nl.