TROS

Hilversum, 05-04-2007
Afdeling Marketing & Communicatie

Radio
TROS MUZIEKCAFÉ
Uitzending zaterdag 7 april
Radio 2 - 16.00 uur

MUZIKAAL FEEST IN TROS MUZIEKCAFÉ

Zita Swoon is ontstaan uit het in de jaren '90 zeer succesvolle Antwerpse rockcircuit. Met de albums 'A Song About A Girls' en 'A Band In A Box' bevestigde Zita Swoon de status als één van de Belgische topgroepen. Deze week brengen ze een nieuw album uit: 'Big City'. Op 1 april stelde Zita Swoon het nieuwe album voor aan Nederland in Paradiso. Zaterdag doen ze dat bij TROS MUZIEKCAFÉ.

De muziek van de jonge Engelse blueszanger/gitarist Ian Parker karakteriseert zich door een pakkend stemgeluid en aangrijpend gepassioneerd gitaarspel. Hij ontleent zijn stijl niet alleen aan de blues, maar ook aan bronnen zoals soul, funk en jazz.

Suzy Dexter ging na de middelbare school naar het conservatorium te Hilversum. Tijdens en na haar studie schreef zij haar repertoire dat varieert van ballads en stevige folkpopsongs tot zwoele jazz. Nu, een fors aantal jaren later, komt haar debuutalbum uit: 'On the Moon'. In TROS MUZIEKCAFÉ een gesprek en een optreden.

The Dreamstealers is de band rondom zanger en producer Arno Guveau. De groep treedt ook op als begeleidingsband van singer/songwriter Stevie Ann. Ze hebben nu een eigen album uitgebracht. De sound is een groovy combinatie van stijlen zoals pop, blues en rock & roll.

TROS MUZIEKCAFÉ komt iedere zaterdag live vanuit Studiocafé De Plantage. U kunt de uitzending gratis bijwonen. De uitzending is van 16.00 tot 18.00 uur via Radio 2. Het adres is Plantage Kerklaan 36 in Amsterdam.

Presentatie: Daniël Dekker.

Voor meer informatie: www.muziekcafe.nl