TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 05-04-2007

Radio
EEN GOEDEMORGEN MET...
Uitzending zaterdag 7 april
Radio 4 - 9.00 uur

Theodor Holman te gast bij het TROS Radio 4-programma EEN GOEDEMORGEN MET...

Zaterdag 7 april is schrijver, columnist en presentator Theodor Holman te gast bij het TROS Radio 4-programma EEN GOEDEMORGEN MET...

Niet alleen de columns van Holman zijn doorspekt met een uitgesproken karakter, ook zijn muziekkeuze getuigt van een eigen smaak. In EEN GOEDEMORGEN MET... presenteert Holman zijn keuze uit klassieke muziek en laat de luisteraar kennismaken met zijn favorieten. De stukken die onder meer te horen zijn: 'Jezus Blood Never Failed Me' van Gavin Bryans, 'Das Lied Von Der Erde' van Mahler, 'The Man With The Harmonica' van Ennio Morricone en de '2e altvioolsonate' van Brahms.

Theodor Holman werd geboren op 9 januari 1953 in Amsterdam als derde en jongste kind. Een tijdje was hij leraar, maar in 1982 besloot hij om schrijver te worden. Hij schreef in het verleden voor Propria Cures, de Volkskrant en Nieuwe Revu. Daarnaast schreef Theodor een aantal filmscenario's, onder meer 'Interview', 'Cool' en 'Medea' voor zijn vriend Theo van Gogh. Tegenwoordig schrijft hij columns voor De Groene Amsterdammer en Het Parool. Onlangs kwam zijn nieuwe roman 'Tjon' uit. Ook is Holman wekelijks op de vrijdagavond te horen bij het programma Desmet live op Radio 5.

Voor meer informatie: www.trosklassiek.nl