Pijnacker-Nootdorp


datum 30 maart 2007

Zaterdag 7 april gemeentelijke compostdag Pijnacker-Nootdorp

Regionaal Reinigingsbedrijf Avalex en de gemeente Pijnacker-Nootdorp organiseren dit jaar weer een gemeentelijke compostdag. Inwoners van de gemeente kunnen zaterdag 7 april gratis compost krijgen voor hun tuin.

Met de speciale bon uit de gemeenteberichten en de barcodepas van Avalex kunnen inwoners - zolang de voorraad strekt - deze natuurlijke meststof van 08.00 ­ 12.00 uur afhalen bij het afvalbrengstation aan de Molenweg 61 in Nootdorp. In Pijncker kan men terecht bij het winkelcentrum Ackershof op het Raadhuisplein van 10.00 - 14.00 uur. De compost is afkomstig van het composteerbedrijf waar het groente-, fruit- en tuinafval (GFT) uit Pijnacker-Nootdorp wordt verwerkt.

Stijgende lijn
Met de compostdag wil de gemeente de positieve effecten van afval scheiden onder de aandacht brengen en de inwoners stimuleren hun huishoudelijk afval zo veel mogelijk te scheiden. De laatste jaren zit er een stijgende lijn in de inzameling van het GFT in Pijnacker-Nootdorp, in 2005 werd er gemiddeld 125 kilo GFT per inwoner ingezameld, in 2003 was dat nog 80 kilo.

Doelstelling
De Landelijke Afval Doelstelling is voor Pijnacker-Nootdorp 125 kilo en we hopen daarom dat deze stijgende lijn zich in de komende jaren doorzet. De verwerking van GFT kost de gemeente 50 euro per 1000 kilo. Voor verbranding van restafval geldt een tarief van 130 euro per 1000 kilo. Er is tijdens de compostdag verpakte compost verkrijgbaar in zakken van 25 liter. Voor de zakken geldt: zolang de voorraad strekt, maximaal twee per bezoeker. Iedereen krijgt een kleine attentie mee.


Noot voor de redactie;