Ingezonden persbericht


Persbericht van VVV Texel

In het voorjaar lopen op Texel duizenden lammetjes in de wei, die zorgen voor het ultieme lentegevoel. De natuur ontwaakt. In voorjaar en zomer schijnt op het eiland vaak de zon als die zich aan de vaste wal niet laat zien. En vanaf april zijn er op Texel tal van evenementen. Wij selecteerden voor u de leukste van dit voorjaar.

7 april: Texel Jazzfestival Derde Lindebooms Texel Jazz met o.a. Laura Fygi & Band, DJ Maestro en de Wouter Hamel Band. Van 21.00 tot 02.00 uur. Voor meer informatie: www.hotelgroeptexel.nl/nl/texeljazz.

9 april: Lammetjeswandeltocht Deze traditionele tocht op Tweede Paasdag loopt door het glooiende landschap van het Oude Land van Texel, met zijn tuinwallen, schapenboeten en natuurlijk duizenden lammetjes. Keuze uit routes van 5, 10 en 15, 25 en 40 km. Voor meer informatie: www.hetgoudenboltje.nl.

3 mei: Natuurmarkt Het 5-jarig bestaan van Nationaal Park Duinen van Texel wordt gevierd met een grote Natuurmarkt in De Dennen. Allerlei organisaties die met de Texelse natuur te maken hebben, organiseren hier leuke en bijzondere activiteiten. Zoals excursies voor het hele gezin naar zeldzame dieren en planten, en schildercursussen voor kinderen.

5 mei: Bevrijdingsfestival Live muziek in Den Burg.

17 mei: Proeverij Op Hemelvaartsdag laten de restaurants van Den Burg het publiek op de Groeneplaats proeven van hun kaart. Het evenement wordt omlijst met live muziek en duurt van 14.00 tot 23.00 uur.

Meer activiteiten zijn te vinden in de Agenda op de site van VVV Texel: www.texel.net

Meer informatie
(

Ingezonden persbericht