Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

SOIRÉE SENEGALAISE
TALKING DRUM NIGHT
Tama Ak Sabar o.l.v. Djamil Thiam, Pape Thiam & Seck Brothers / dj Youssou Melkweg · zaterdag 7 april · 21:00 uur · 15,00 + lidm.

Deze aflevering van Soirée
Senegalaise is een aanrader voor
mensen die houden van het geluid van
de West Afrikaanse drums. De
optredens van wereldberoemde
Afrikaanse virtuozen op de Talking
Drums en de Sabar worden omlijst met
feestelijke zang, dans en Kora muziek.
Djamil en Pape Thiam komen uit een beroemde Senegalese familie, waarin ze van jongs af aan zijn opgegroeid met de Talking Drum. Inmiddels zijn ze meesters in het bespelen van dit instrument en reizen ze de wereld af met hun eigen reportoire en met artiesten als Youssou N'Dour en het gezelschap Drums United. De Talking Drum wordt ook wel Tama genoemd en is een Senegalees instrument dat in groepsverband wordt gespeeld bij traditionele bruiloften, geboortes en andere feestelijkheden. De speler kan tijdens het trommelen de spanning van het trommelvel aanpassen, waardoor de toon verandert en het lijkt alsof de trommel 'spreekt'.
De Seck Brothers zijn een bekende Senegalese griotfamilie die hun sporen over de hele wereld heeft verdiend. De griotten zijn ter vergelijken met de Europese troubadours van vroeger, voor wie de muziek een belangrijk deel van hun levensstijl is. Nadat ze in diverse bezettingen door Afrika hebben getourd kregen de muzikanten in Nederland bekendheid middels hun optredens met Doudou N'Diaye Rose, Jungle Warriors, Baba Maal en hun optreden op North Sea Jazz Festival. Hun specialiteit is de Sabar, een instrument dat lijkt op de djembe en met een dun stokje wordt bespeeld. De Seck Brothers staan bekend om hun veelzijdigheid, enthousiasme en humor en zijn op hun best tijdens hun spectaculaire optredens.
Met de optredens van deze unieke combinatie van virtuoze Afrikaanse drummers belooft deze editie van Soirée Senegalaise een zeer bijzondere avond te worden. Er zijn Senegalese hapjes verkrijgbaar en dj Youssou zorgt voor de `Ambiance Tropicale'.