Artis

Amsterdam

Persbericht

Speciale Paasactiviteiten in Artis

Ontmoet in Artis roofvogels in vrije vlucht

Tijdens het Paasweekend kunnen bezoekers van Artis roofvogels van dichtbij zien vliegen. Op Paaszaterdag, - zondag en -maandag demonstreren om 15.15 uur kerkuilen, een Canadese oehoe, een Amerikaanse havik, een bateleur, een witkop- en een witruggier hun vliegkunsten. Daarbij laat de valkenier de verschillen in jachtmethodes zien. Het publiek mag de bateleur en de havik helpen een nepprooi te vangen. De valkenier vertelt over de herkomst van de fraaie roofvogels. Ook kan het publiek de valkenier volop vragen stellen. Op zondag en maandag is er een extra demonstratie om 12.30 uur. De vrije vluchtpresentaties zijn op het grasveld tussen de wasberen en de kleine panda's. De vogels in deze demonstratie zijn door de valkenier zelf of bij andere roofvogelcentra gekweekt.

Kom Paaseieren zoeken

Tijdens de Paasdagen zijn er in Artis volop activiteiten. Ervaar vanaf Goede Vrijdag in het Broedmachinehuisje hoe een kuiken uit het ei kruipt. Zoek op Eerste en Tweede Paasdag, 8 en 9 april, Paaseieren in Artis. Deze dagen voert een leuke speurtocht je langs verschillende eierleggende dieren door de hele tuin. De gratis speurtocht wordt uitgedeeld bij de Hoofdingang van Artis. Kom met de Paasdagen naar Artis om het allemaal te beleven!

Fotos van de roofvogeldemonstratie en het paaseieren zoeken zijn te vinden via www.artis.nl/persfoto, onder evenementen. >> Meer informatie

Voor meer informatie over dit persbericht, kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Artis, tel. 020-52 33 427 of via communicatie@artis.nl. www.artis.nl.