Nederlandse Tafeltennisbond

Mindervaliden: Nederland succesvol op Open Tjechische

06-04-2007

Op de tweede dag van de Tsjechië open werden de single wedstrijden afgewerkt. Goud was er voor de wederom sterk spelende Last. Gerben was ongeslagen in de poulewedstrijden en trad in de kwart finale aan tegen Chateigner uit Frankrijk. Gerben Last wist met veel variatie de aanval van de Fransman te ontregelen en won relatief eenvoudig.

In de halve finale had Last vijf games nodig om de Hongaar Zborai van zich af te houden. In de finale was wederom Shchepanskiy zijn tegenstander. De Ukrainer moet langzamerhand een complex overhouden aan de ontmoetingen met Last. Voor de vijfde keer op rij moest Shchepanskiy zijn meerdere erkennen, dus goud voor Gerben Last.

In dezelfde klasse (heren 9) won Ronad Vijverberg brons. Het spelverloop in de kwartfinale was opvallend. In de beslissende vijfde game komt Ronald Vijverberg met 10-4 achter. Nu de wedstrijd gelopen is komt de ontspanning. Ronald maakt 8 punten op rij en wint van Kubov (Ukraine). De halve finale gaat verloren, maar de strijd om de derde plek werd wederom in de vijfde game beslist (11-7 winst op Zborai uit Hongarije.

In de heren klasse 6 won Nico Blok brons. In de poulewedstrijden was Blok ongeslagen gebleven. In de kwart finale speelt Nico tactisch sterk en met veel variatie. Wiliam Bayley (Engeland) komt nog gevaarlijk dichtbij maar verliest uiteindelijk met 3-1 van Nico Blok. De halve finale gaat verloren tegen Buzin uit Rusland. In de strijd om het brons moet Nico Blok het opnemen tegen Weterill (Engeland). Nico komt goed uit de startblokken en kan de aanval van de Engelsman pareren. Blok speelt consequent en beslist met 3-1 de wedstrijd.

Kelly van Zon speelde weer als vanouds en won in de klasse dames 6-7 een keurig zilveren medaille.

In de poulewedstrijden blijft Kelly ongeslagen. In de halve finale speelt Kelly een sterke wedstrijd tegen Martyasheva uit Rusland. De winst 3-1 was zwaar bevochten maar zeker verdiend. De finale was bijna een herhaling van de finale van het WK. Wederom komt Kelly met 2-1 voor. Dit keer is het verschil in de vierde game minimaal. Na twee matchpoints tegen is het toch Ovsjannikova die de vierde game binnenhaalt. Kelly zet nog een keer aan maar kan de wedstrijd niet controleren. Ovsjannikova behaalde de gouden medaille en Kelly wint het zilver.

Morgen worden de landenwedstrijden gespeeld.