Politie Groningen

Zaterdag 7 april 2007

Provincie Groningen, 07-04-2007

Zondag 8 april, eerste paasdag, verschijnen er geen persberichten. Maandag 9 april, tweede paasdag, verschijnen wel persberichten.

Groningen: auto-inbreker twee keer op heterdaad betrapt

De politie heeft vrijdagmiddag in de Nieuwe Kijk in t Jatstraat een 39-jarige Stadjer aangehouden voor een auto-inbraak. Agenten hielden hem al een tijdje in de gaten, omdat hij in de Rode Weeshuisstraat al verdacht gedrag vertoonde. Hij liep via de Oude en de Nieuwe Ebbingestraat richting de Nieuwe Kijk in t Jatstraat. Daar had hij veel aandacht voor geparkeerde autos. Eerst voelde hij al aan een portier, keek bij veel autos naar binnen en ineens was het raak. Na een luide knal, spring het raam van een van de autos. Toen hij voorovergebogen in de auto hing, werd hij aangehouden. Hij had een handpalmcomputer in zijn hand. Na overleg met de officier van justitie mocht hij na verhoor weer vertrekken. Voor de zekerheid hebben agenten hem toch maar in de gaten gehouden, gezien zijn eerdere gedrag. En dat bleek niet voor niets. In de Hortusbuurt en de Oranjebuurt ging zijn belangstelling wederom uit naar geparkeerde autos. Uiteindelijk was het weer raak in de Siersteenlaan. Dit keer was de buit een autoradio. Hij werd ingesloten. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: fietser rijdt vrouw aan

Een 67-jarige vrouw uit Groningen is vrijdagmiddag op de Merwedestraat gewond geraakt. Zij stak de weg over toen een 35-jarige fietser uit Groningen vanuit de Vechtstraat kwam aan fietsen. Ze liep niet op de stoep, maar toen ze de fietser zag wilde ze op de stoep gaan lopen. De fietser wilde achter haar langs rijden en een botsing was het gevolg. Zij had een bloedneus en een pijnlijke rug. Ze werd per ambulance voor onderzoek meegenomen naar een ziekenhuis.

Groningen: minderjarige meiden aangehouden voor winkeldiefstal

Twee meiden uit Groningen (13 en 14 jaar) zijn vrijdagavond bij een warenhuis op de Grote Markt aangehouden voor winkeldiefstal. Een beveiligingsmedewerker zag dat de twee een legging uit de verpakking haalden en dit in een tas stopten. Toen de meiden de winkel verlieten, ging het alarm af. De beveiligingsmedewerker droeg ze over aan de politie. De meisjes hadden meerdere goederen bij zich, maar ze vertelden in eerste instantie dat ze dit gekocht hadden. Tijdens het verhoor op het bureau kwam de waarheid aan het licht. Ze hebben in totaal drie broeken, vier boxershorts, een bh en een schaar gestolen. De schaar was bij een winkel in de Herestraat weggenomen. Ze deden afstand van alle goederen, zodat die worden teruggebracht naar de winkels. De meiden mochten na verhoor weer naar huis. Ze werden overgedragen aan hun ouders. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: man raakt rijbewijs kwijt

Een 20-jarige automobilist uit Hoogezand raakte vrijdagavond op de Europaweg zijn rijbewijs kwijt. Bij een snelheidscontrole werd hij geklokt met 106 km/uur, terwijl daar 50 km/uur is toegestaan. Hij had zijn rijbewijs thuis liggen, maar hij kreeg een uitleveringsvordering mee. Dat betekent dat hij vandaag zijn rijbewijs moet komen inleveren. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Haren: drietal mishandelt vrouw

Een 20-jarige vrouw en haar 18-jarige vriend uit Groningen hebben vrijdagavond aangifte gedaan van mishandeling en bedreiging. De twee liepen tussen 21.20 en 22.00 uur op de Kaapse Baan toen ze bedreigd werden door drie onbekende jongens. Een van de jongens beledigde de vrouw en liep achter de man en vrouw aan. Een jongen pakte een mes en bedreigde hen ermee. Een ander bedreigde hen met een ander voorwerp. De man nam zijn vriendin mee, maar op dat moment kreeg ze een schop tegen haar voorhoofd. Ze viel en liep een pijnlijke rug op. Ze liepen toen samen weg en vertrokken. De drie lieten hen vervolgens met rust. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen/Haren: bromfietser zonder helm hardleers

Een 17-jarige jongen uit Haren is vrijdagnacht aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering. Agenten zagen hem in het centrum van Groningen zonder helm op zijn bromfiets rijden. Op de Grote Markt werd hij langs de kant van de weg gezet en hij kreeg hiervoor een bekeuring. Ook werd hem verboden om verder te rijden, omdat hij geen helm droeg en mogelijk onder invloed reed. Medewerkers van cameratoezicht zagen de jongen toch rijden. Agenten in Haren zijn naar zijn huis gegaan en daar wees een blaastest uit dat hij had gedronken. Hij werd aangehouden en tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: motorrijder rijdt 85 km/uur te hard

De politie heeft zaterdagmorgen op de Plataanlaan het rijbewijs van een 39-jarige Stadjer ingevorderd. Tijdens een lasercontrole werd hij betrapt met 155 km/uur, terwijl 70 km/uur is toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

Opende: vader en zoon mishandelen vader en zoon

De politie heeft vrijdagmiddag een vader (44) en zoon (19) uit Drachten aangehouden voor zware mishandeling. De twee reden achter een auto, waarin ook een vader (47) en zoon (22) uit Opende eden. De mannen uit Opende sloegen op de Kolonieweg af en gaven hiervoor richting aan. Zij zagen in hun binnenspiegel de mannen uit Drachten met hoge snelheid naderen. De twee botsten op hun voorligger. Alle mannen stapten uit en toen de mannen uit Opende het kenteken wilden noteren, sloegen de Friezen de twee met een ijzeren voorwerp en een stok. Een familielid hielp de twee, maar moest een klap incasseren en liep hierdoor een blauw oog op. De vader uit Opende werd op zijn hoofd geslagen en raakte hierdoor bewusteloos. Ook had hij verwondingen op zijn been, arm en hand. Hij moest zich door de huisarts laten behandelen. De verdachten vertrokken richting Drachten en de politie werd gewaarschuwd. Agenten uit Friesland zijn naar het adres gegaan van de Friezen en de twee werden in Drachten ingerekend. Ze zijn ingesloten voor nader onderzoek. Het ijzeren voorwerp is aangetroffen en in beslag genomen.

Wehe den Hoorn: controle landbouwvoertuig

De politie heeft vrijdagmiddag op de Klaarkampenweg een 27-jarige man uit Den Ham bekeurd. Hij reed in zijn landbouwvoertuig en controle wees uit dat het zicht via zijn spiegels werd belemmerd door de mestverspreider. Daarnaast was zijn voertuig hoger dan de toegestane vier meter, namelijk 4.26 meter. Hij kreeg twee bekeuringen: 130 euro voor de spiegels en 75 euro voor de hoogte.

Leek: alcomobilist rijdt tegen voorligger

Een 34-jarige alcomobilist uit Houtigehage is vrijdagnacht aangehouden voor rijden onder invloed. Hij reed op de A7 bij Leek op zijn voorligger. Deze 59-jarige Stadjer zette zijn auto langs de kant van de weg. Ook de verdachte stopte. Hij wilde het onderling regelen. De Stadjer wist direct dat de man te diep in het glaasje had gekeken en belde de politie. De verdachte wilde wegrijden, maar de Stadjer pakte zijn autosleutel af tot de komst van de politie. De Fries bleek inderdaad flink onder invloed te zijn. Hij werd ingerekend en op het bureau bleek dat hij ruim 2,1 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

Noordbroek: gebroken been door aanrijding

Een 15-jarige jongen uit Zuidbroek liep vrijdagmiddag op de Sappemeersterweg in Noordbroek een beenbreuk op. Hij reed een in-/uirit af en zag daarbij een auto over het hoofd. De 49-jarige automobiliste uit Noordbroek botste tegen de bromfietser op. Toen agenten kwamen was de bromfietser al met zijn vader naar het ziekenhuis gegaan. Daar bleek dat hij een gebroken been had. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt, omdat hij nog geen bromfiets mag besturen.

Stadskanaal: man onder invloed rijdt tegen auto

De politie heeft vrijdagnacht het rijbewijs ingevorderd van een 35-jarige man uit Stadskanaal. Agenten zagen in de Julianastraat een auto staan, waarvan meerdere onderdelen eraf lagen. De auto bleek te zijn aangereden. De andere auto moest flinke schade hebben aan de voorkant. Agenten gingen op onderzoek uit en troffen de auto die vermoedelijk tegen de geparkeerde auto was gebotst. De vrouw verklaarde dat haar man tegen een auto was gereden en nu weg was op zoek naar de eigenaar van de geparkeerde auto. Agenten troffen de man op straat en vermoedden dat hij onder invloed was. Hij wilde niet meewerken en probeerde de agenten te slaan. Hij werd ingerekend, maar weigerde iedere medewerking. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de man is ingesloten voor nader onderzoek.

Provincie: bromfietsers onder invloed

De politie maakt proces-verbaal op tegen drie bromfietsers voor het rijden onder invloed. Een 16-jarige jongen uit Godlinze werd betrapt op de Hoofdweg in Siddeburen. Hij had ruim 1 promille alcohol in zijn bloed. Op de Pekelderstraat in Winschoten bleek een 43-jarige vrouw uit Winschoten te diep in het glaasje te hebben gekeken. Zij had 1,25 promille alcohol in haar bloed. Ze kreeg een rijverbod en mocht na verhoor het bureau weer verlaten. Tenslotte viel een 30-jarige man uit Leeuwarden door de mand. Hij reed op de Hemenweg in Stadskanaal en bleek 1,7 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij droeg geen helm en bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Tegen de bromfietsers wordt proces-verbaal opgemaakt.

Zondag 8 april, eerste paasdag, verschijnen er geen persberichten. Maandag 9 april, tweede paasdag, verschijnen wel persberichten.