Politie Drenthe

Zaterdag

Meppel, 07-04-2007

Alcomobilist aangehouden na aanrijding
KERKENVELD - Vrijdagavond is aan het Gedempte Hoofddiep een 38-jarige man uit Hollandscheveld aangehouden, nadat hij met hoge snelheid achter op de auto van de voor hem rijdende 24-jarige man uit Drogteropslagen was gereden. De 38-jarige man, die een promillage had van 1.3, kreeg een proces verbaal. (07-128554)

Tractor verleent geen voorrang
STIELTJESKANAAL - Op vrijdagmiddag is aan het Stieltjeskanaal een 21-jarige vrouw uit Coevorden tegen de tractor van een 60-jarige man uit Coevorden gebotst. De man verleende geen voorrang. De vrouw werd met onbekend letsel overgebracht naar het Scheper Ziekenhuis in Emmen. De man is ter plaatse gehoord en kreeg een proces verbaal. (07-128519)

Alcomobilist moet te voet naar huis
ASSEN - Zaterdagochtend is aan de Vaart Zuidzijde een 37-jarige automobilist uit Smilde aangehouden. Hij viel op door zijn rijgedrag, zoals rechts inhalen, en hoge snelheid. De man had een promillage van 1.5. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Hij kreeg een proces verbaal en een rijverbod van 7 uur uitgereikt. (07-128634)

Onverzekerd en zonder rijbewijs
GIETEN - Vrijdagmiddag is aan de Zandvoort een 57-jarige man uit Gieten aangehouden omdat hij zonder rijbewijs reed. Zijn rijbewijs was eerder ingenomen. Tijdens de aanhouding bleek dat de auto niet verzekerd was. De man kreeg een proces verbaal en de auto is in beslag genomen. (07-128494)

Man rijdt in op meiden
BEILEN - Aan 't Spiek is vrijdagavond een 74-jarige man uit Beilen aangehouden, nadat hij op drie meiden was ingereden. De meisjes gooiden met zandbrokken en steentjes tegen zijn schuttingdeur. Hierop stapte de man in de auto en reed achter de meiden aan die op de fiets en te voet 't Spiek in gingen. Hij reed op hen in waarbij het 13-jarig meisje uit Westerbork en het 14-jarig meisje uit Beilen ten val kwamen. Ze liepen schaafwonden op. Het derde meisje van 13 jaar uit Beilen kon de auto ontwijken. Eén van de fietsen werd overreden. De man is aangehouden. (07-128543)

Jeugd vernielt lantaarnpaal
COEVORDEN - Aan de Sportstraat is vrijdagavond door een groep jongeren uit Coevorden en Assen, in de leeftijd van 13 tot 17 jaar, een lantaarnpaal vernield. De daders zijn op één na gehoord en hebben een proces verbaal gekregen. (07-128568)

Politie houdt man aan voor lokaalvredebreuk
ASSEN - Vrijdagmiddag is aan de Denneweg een 36-jarige man uit Assen aangehouden voor lokaalvredebreuk. De man wilde het pand niet verlaten en werd agressief waarop de politie de man heeft ingesloten voor verhoor. (07128541)

Bedreiging met vuurwapenpistool
EMMEN - Vrijdagavond is in het centrum van Emmen een 17-jarige jongen uit Emmen aangehouden omdat hij een portiers bij een uitgaansgelegenheid had bedreigd met een vuurwapen. Een vriend van de jongen mocht in verband met een eerder conflict niet naar binnen, waarop de verdachte het ook voor gezien hield. Echter aan de deur kwam het tot een woordenwisseling waarbij hij een portier bedreigde met het wapen. Een collega-portier wist de jongen te overmeesteren, waarna de jongen aan de politie werd overgedragen. Na onderzoek bleek het wapen een vuurwerkpistool te zijn. De jongen is ingesloten voor onderzoek. (07-128597)

Verstoring openbare orde
HOOGEVEEN - In de nacht van vrijdag op zaterdag is aan de Hoofdstraat een 32-jarige man uit Hoogeveen aangehouden voor verstoring van de openbare orde. De man mocht bij een horecagelegenheid niet naar binnen en bleef vervolgens voor de deur hangen. Ook na vordering van de politie, weigerde de man te vertrekken waarop hij werd aangehouden. (07128624)

Spoiler mag niet uitsteken
ASSEN - Vrijdagmiddag is aan de A28 nabij Spier de 18-jarige bestuurder van een auto met enorme spoiler gecontrolleerd. De spoiler voldeed namelijk niet aan de richtlijnen. Een spoiler mag bijvoordeeld geen scherpe delen bevatten omdat die bij een aanrijding extra gevaar met zich mee kunnen brengen. Een spoiler mag ook niet breder zijn dan de auto zelf. Bij controle bleek bovendien dat de bestuurder uit Assen niet in het bezit is van een rijbewijs en dat de auto geen geldige APK had. Voor de drie overtredingen is proces verbaal opgemaakt. (07-128552)

Met hoge snelheid over de kop
ZUIDWOLDE - Zaterdagochtend reed een 22-jarige bestuurder uit Urk met hoge snelheid over de A28 tussen Hoogeveen en Meppel. Bij het inhalen in een flauwe bocht verloor de man controle over zijn stuur. Hij kwam via de middenberm en de sloot aan de rechterzijde van de weg, na een aantal buitelingen, op de kop op de vluchtstrook terecht. De man is met onder andere een gebroken sleutelbeen overgebracht naar het Diaconessen ziekenhuis in Meppel. Er is een bloedproef genomen. (07-128659)

Bert Peters is vandaag de dienstdoende voorlichter van politie Drenthe. Om met hem in contact te komen of voor informatie over deze berichten kunt u bellen met 0592 - 45 1280.