Politie Midden- en West Brabant

Verzamelberichten Regio MWB 07-04-07

TILBURG, 7 april 2007

DISTRICT TILBURG

Politie onderzoekt twee inbraken in eetgelegenheid

TILBURG Met het opnemen van een aangifte is de politie gestart met een onderzoek naar aanleiding van twee inbraken, die afgelopen nacht plaats gevonden hebben in een eetgelegenheid aan de Tongerlose Hoefstraat. Er werden in beide gevallen geen goederen weggenomen.

Zowel kort na middernacht als rond 04.30 uur werd een eetgelegenheid aan de Tongerlose Hoefstraat het doelwit van inbrekers. Tijdens de eerste inbraak vernielden de daders na een rampoging de ramen van de toegangsdeur, om toegang te krijgen tot het pand. Bij de tweede inbraak, enkele uren later werd er een ruit aan de zijkant van het pand vernield. In het pand hebben de inbrekers getracht de kluis met inhoud weg te nemen. De politie gaat uit, gezien de manier van werken, dat het mogelijk om dezelfde daders gaat.

Politie houdt twee Tilburgers aan na bedreiging van conductrice

TILBURG De politie heeft gisteravond tegen 23.45 uur op het Centraal Station aan de Spoorlaan een 25 jarige Tilburgse man en diens 19 jarige vriendin aangehouden voor openlijke geweldpleging en bedreiging. Een 50 jarige conductrice deed hiervan aangifte.

Tijdens controle in de trein van Venlo naar Den Haag bleek dat de 19 jarige verdachte niet in het bezit was van een treinkaart. Hierop schreef de conductrice een boete uit. De Tilburgse was het daar niet mee eens wat ze verbaal liet merken door het slachtoffer uit te schelden. Toen de conductrice assistentie van een collega in wilde roepen werd ze gehinderd door de 25 jarige vriend. De man stootte opzettelijk tegen haar waardoor ze tegen de wand viel. Door tussenkomst van een andere reiziger lukte het, het slachtoffer hulp in te schakelen. Beide verdachten werden door de politie aangehouden. De spoorwegpolitie stelt een onderzoek in.

Politie arresteert 4 personen in het uitgaansgebied

TILBURG Agenten die in het centrum van Tilburg belast waren met het houden van toezicht in het horecaconcentratiegebied spreken van een rustige sfeer. In totaal werden er vannacht 4 arrestaties verricht. Daarnaast kregen 12 centrumbezoekers een bekeuring voor uiteenlopende feiten, zoals het wildplassen en fout parkeren.

Op de Heuvel hielden agenten rond 01.00 uur een 25 Tilburger aan voor het niet voldoen aan bevel of vordering. De man was het niet eens dat hij, door zijn gedrag, geen toegang meer kreeg tot een horecagelegenheid. Hij bleef terug komen waarop de agenten hem vorderden te vertrekken. Hieraan gaf hij geen gehoor.

Tegen 02.00 uur hebben agenten op het Piusplein een 17 jarige Tilburgse jongen aangehouden voor mishandeling. De jongen had in een horecagelegenheid een plaatsgenoot meerdere keren in het gezicht geslagen.

Op de Heuvelring hield de politie kort na 02.30 uur een 17 jarige tilburger aan voor mishandeling. De jongen had op straat ruzie gekregen met een plaatsgenoot waarbij hij hem meerdere keren in het gezicht sloeg.

Een half uur later werd op het Piusplein een 36 jarige Tilburger voor hetzelfde feit aangehouden. De man had in een horecagelegenheid een medebezoeker in het gezicht geslagen.

DISTRICT BREDA

Politie onderzoek brandstichting autos

BREDA De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van twee mogelijke brandstichtingen waarbij 4 voertuigen beschadigd raken. De brandstichtingen vonden plaats in de Handellaan en in Randoord.

Tegen 04.00 uur ontving de gemeenschappelijke meldkamer de melding van een autobrand op een parkeerplaats in de Randoord. Direct zijn politie en brandweer uitgereden naar deze locatie. Ter plaatse troffen ze tegen een schutting van een woning een bedrijfsbus aan. De bus stond in brand en was vermoedelijk door kortsluiting achteruit gerold en tot stilstand gekomen tegen een schutting en een schuur. Als gevolg vatte het dak van de schuur vlam. Na bluswerkzaamheden bleek dat de bus compleet uitgebrand was.

Een uur later, kort na 05.00 uur ontving de politie opnieuw een melding van een autobrand. Gealarmeerde agenten troffen in de Handellaan een in brand staande camper aan. Voertuigen die naast de camper geparkeerd stonden, een personenauto en een bestelbus, raakten eveneens beschadigd door de brand. Ook deze camper brandde volledig uit. De politie stelt bij beide voertuigen een technisch onderzoek in.

Politie arresteert auto-inbrekers

BREDA Agenten hebben vanmorgen om 06.30 uur in de Postillonstraat twee mannen van 18 en 20 jaar, afkomstig uit Breda en Etten Leur aangehouden. Het tweetal wordt ervan verdacht een inbraak in een auto gepleegd te hebben in de Laan van Mertersem in Breda. Op het bureau zijn beiden in verzekering gesteld.

Rond 06.00 uur hoorde een oplettende getuige dat twee onbekenden op dat moment bezig waren in te breken in een geparkeerd staande auto. Het tweetal had een steen door een van de portierruiten gegooid en het navigatiesysteem weggenomen. Gealarmeerde agenten stelden in de omgeving een onderzoek in. In de Postillonstraat troffen ze twee mannen aan die voldeden aan het opgegeven signalement. Het tweetal werd aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Politie verricht twee arrestaties in het horecagebied

BREDA Agenten die afgelopen nacht belast waren met het horecatoezicht spreken van een rustige nacht. In totaal verrichten de agenten twee arrestaties. Daarnaast kregen acht centrumbezoekers een bekeuring voor onder andere wildplassen en fout parkeren.

In de Potkanstraat hebben agenten rond de klok van 01.00 uur een 25 jarige inwoner uit Breda aangehouden voor het overtreden van de opiumwet. De man kwam in beeld toen cameratoezicht registreerde dat hij achter een container drugs gebruikte. Tijdens controle troffen de agenten 2 poney-packs in de kleding van de man aan.

Op de Prinsenkade werd kort na 03.30 uur een 19 jarige inwoner uit Oosterhout aangehouden. De man was betrokken bij een vechtpartij waarbij hij rake klappen had uitgedeeld.

Uitgaan in het centrum van Breda is veilig en gezellig; politie, gemeente en horecaondernemers willen dat graag ook zo houden en rekenen op de steun van het uitgaanspubliek. Daarvoor gelden wel enkele spelregels voor elke bezoeker van het horecagebied. Wie komt voor de gezelligheid, is van harte welkom. Wie Breda bezoekt met andere, minder goede bedoelingen, zoals het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, drugs- en overmatig alcoholgebruik, zal dat merken. Bij zulke overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan en streng en doortastend als het moet. Zo blijft stappen in de binnenstad van Breda nu en in de toekomst veilig én karaktervol.

DISTRICT BERGEN OP ZOOM

Politie houdt drietal aan voor diefstal fiets en bedreiging

ROOSENDAAL De politie heeft gisteravond rond de klok van 22.15 uur op het Stationsplein drie mannen ( 18 en 20 jaar) allen afkomstig uit Roosendaal aangehouden. Het drietal wordt ervan verdacht bij het station een fiets te hebben ontvreemd en een 56 jarige passant te hebben bedreigd.

De passant werd gisteravond op het Stationsplein aangesproken door drie onbekende mannen. Op dat moment stak hij zijn fietssleutel in het slot van zijn fiets. Het drietal kwam erg dreigend op de passant over. Toen een van deze verdachten zijn fietssleutel vroeg liep hij weg en waarschuwde de beveiliging van een horecagelegenheid. De beveiliging zag dat het drietal er met een fiets vandoor ging. Gealarmeerde agenten stelden een onderzoek in en troffen de mannen in de Stationsstraat alwaar ze werden aangehouden.

Roosendaler bedreigt agent

ROOSENDAAL Agenten hebben vanmorgen tegen 02.30 uur in de Brugstraat een 46 jarige inwoner uit Roosendaal aangehouden voor bedreiging. Agenten stelden op betreffende locatie een onderzoek in nadat bij de gemeenschappelijke meldkamer een melding was binnengekomen van een huiselijk conflict. Toen de agenten het pand inliepen dreigde de verdachte de agenten te slaan met een kandelaar. Hierop nam de politie het busje pepperspray ter hand en sommeerde de verdachte de kandelaar weg te leggen, waaraan hij voldeed. De man werd vervolgens overgebracht naar het bureau.

Agenten verrichten één arrestatie in het horecagebied in Roosendaal

ROOSENDAAL Agenten die belast waren met het horecatoezicht in het centrumgebied van Roosendaal spreken van een rustige avond en nacht. De politie verrichte één arrestatie. Verder kregen 20 centrumbezoekers een bekeuring voor uiteenlopende feiten, zoals het wildplassen.

Tegen 02.45 uur hebben agenten in de Bloemenmarkt een 28 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. Eerder op de avond werd hem de toegang tot een horecagelegenheid ontzegd. De verdachte was het daar niet mee eens wat hij uitte in een scheldserenade in de richting van de
horecagelegenheid.

DISTRICT OOSTERHOUT

Agenten rekenen plantendieven in

SPRANG CAPELLE Agenten hebben vanmorgen in de Schrevelstraat twee mannen van 22 en 39 jaar, beiden, inwoners van Sprang-Capelle aangehouden voor diefstal van planten. Een getuige meldde gezien te hebben dat de mannen uit de tuin van een woning aan de Veerweg diverse planten had weggenomen. Na de diefstal was het tweetal per auto vertrokken. Agenten stelden direct een onderzoek in. In de Schrevelstraat werd het tweetal gelokaliseerd. Buiten de diefstal van planten werd de bestuurder van de auto gezocht voor het tanken zonder te betalen. Het tweetal werd overgebracht naar het bureau. De politie stelt een onderzoek in.

Politie houdt tweetal aan voor openlijke geweldpleging

OOSTERHOUT Agenten hebben vanmorgen tegen 03.30 uur in de Klappeijstraat twee mannen van 19 en 28 jaar, afkomstig uit Oosterhout en Bywong aangehouden voor openlijke geweldpleging. Het tweetal was in het centrum van Oosterhout betrokken bij een vechtpartij. Daar hadden ze twee 17 jarige Oosterhouters diverse klappen in het gezicht gegeven. Toegesnelde agenten scheidden te partijen. Onderzoek wees uit dat de twee mannen mishandelingen hadden gepleegd.

Politie haalt dronken automobilist van de weg

DONGEN Agenten hebben vanmorgen tegen 02.30 uur in de Monseigneur Poelsstraat een 45 jarige dronken automobilist afkomstig uit Dongen van de weg gehaald. Agenten zagen de automobilist over de Gasthuisstraat rijden waarbij de man de volledige breedte van de weg nodig had. Al slingerend reed hij over de middenberm en het trottoir. Tijdens de controle bleek de man niet meer bij machte te zijn een blaastest af te leggen. In overleg met de arts werd besloten de man niet naar het bureau te brengen maar naar een ziekenhuis alwaar een bloedproef afgenomen werd.

Oosterhouter aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering

OOSTERHOUT De politie heeft vanmorgen om 02.30 uur in de klappeijstraat een 21 jarige inwoner uit Oosterhout aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. De man bemoeide zich met het politieoptreden waarop agenten hem tot twee maal toe vorderden te vertrekken. Aan deze vordering gaf hij geen gehoor waarna agenten hem aanhielden en overbrachten naar het bureau. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Auteur: Desiree Brabers