NOVA

07-04-2007

Duizenden Turken opgelicht
Je bent Turk en gelovig moslim. Wat doe je dan met je zuurverdiende spaargeld? Sparen bij een bank en rente ontvangen mag niet van de islam. Islamitische beleggingsfondsen bieden een oplossing. Maar niet altijd. Tachtigduizend Turken zijn alleen al in Nederland slachtoffer geworden van oplichting door malafide beleggingsfondsen. NOVA reconstrueert hoe de Turkse gemeenschap het geld uit de zak is geklopt.

Michael Buback
Het is vandaag precies 30 jaar geleden dat de Duitse procureur-generaal Buback werd vermoord door vier terroristen van de RAF, de extreemlinkse Rote Armee Fraktion. Eén van de moordenaars, Christian Klar, heeft een gratieverzoek ingediend waarover de Duitse president binnenkort een besluit neemt. De zoon van Buback heeft na 30 jaar nog maar één wens: hij wil weten wie van de vier RAF-leden zijn vader om het leven heeft gebracht. NOVA sprak met hem.

Amerikaanse verkiezingen
In Amerika lijkt het alweer volop verkiezingstijd. Pas over anderhalf jaar mag er echt gestemd worden voor een nieuwe president, maar de strijd tussen Hillary Clinton, Barack Obama, Rudy Giuliani en alle anderen is al in volle gang. Het gaat niet alleen om het overtuigen van de kiezers. Het gaat ook om nog iets veel belangrijkers: om geld, heel veel geld. Wie van de kandidaten kan het beste bedelen?

Presentatie: Joost Karhof

(Onderwerpen onder voorbehoud)


----------

NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.15-22.45
Vrijdag: 22.15-22.55
Zaterdag: 22.10-22.30
Herhaling na middernacht