Politie Haaglanden

extra persbericht 7 april

Den Haag, 14-04-2007

Politie zoekt getuigen ernstig ongeval
Den Haag Politie Haaglanden zoekt getuigen van een ernstig omgeval op vrijdag 6 april om 17.00 uur. Op de kruising van de Zichtenburglaan met de Zinkwerf werd een 73-jarige fietster uit Den Haag van achteren aangereden door de bestuurder van een personenauto. De vrouw kwam ten val en liep door het ongeval ernstig letsel op. Zij werd vervoerd naar een ziekenhuis en opgenomen.

Volgens getuigen reed de bestuurder na het ongeval om de gewonde vrouw heen en reed weg in de richting van de Mc Donalds. Hij liet de gewonde vrouw in hulpeloze toestand achter. Op de plaats van het ongeval trof de politie een kentekenplaat aan van het weggereden voertuig.

Het kenteken is LG NS 99 en is afgegeven voor een blauwe Fiat Punto. Uit onderzoek is gebleken dat dit voertuig in de vrijdagmiddag 6 april is gestolen vanaf de Schoutendreef in Den Haag. Vanaf het moment van het ongeval ontbreekt ieder spoor van het voertuig en of zijn bestuurder.

Heeft u het ongeval zien gebeuren, weet u waar het voertuig zich nu bevindt of heeft u andere informatie die de politie helpt bij het opsporen van de veroorzaker en zijn voertuig? Belt u dan met de Politie via 0900-8844 en vraagt u naar Bureau Verkeer. U kunt ook bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Vrouw zwaar gewond bij frontale aanrijding
Den Haag Bij een frontale aanrijding op de Landscheidingsweg is zaterdag 7 april om 11.15 uur een 80-jarige vrouw zeer ernstig gewond geraakt. De vrouw zat als passagiere bij haar 78-jarige echtgenoot in de auto die om vooralsnog onbekende oorzaak op de weghelft bestemd voor het tegemoet komende verkeer terecht kwam en daarbij frontaal botste op een taxi bestuurd door een 57-jarige Hagenaar. De taxichauffeur en de 78-jarige bestuurder raakten beiden licht gewond en konden ter plaatse aan hun verwondingen worden behandeld. De vrouw is in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis. Haar toestand is zorgelijk. Ook bij deze aanrijding is de politie op zoek naar getuigen. Heeft u de aanrijding zien gebeuren? Belt u dan eveneens met Politie via 0900-8844 en vraag naar Bureau Verkeer.