Platform tegen schadelijke content gelanceerd

Een schoon en veiliger internet

VOORBURG, 20070407 -- Filterinternet.nl bundelt gratis Nederlandstalige filtersoftware en biedt ouders en andere belanghebbenden een one-stop-shop naar een schoon en veiliger internet.


Met Filterinternet.nl creëert iedereen in een handomdraai een internet zonder porno, geweld, haat, gokken, cyberpedofilie of terrorisme. Via het internet dringen dit soort fenomenen nu vaak ongewenst ons leven binnen.Ook kinderen worden er dagelijks aan blootgesteld. Veel mensen zien het graag anders, maar weten niet hoe. Het belangrijkste wapen is filtersoftware. Filtersoftware herkent en blokkeert schadelijke content. Op filterinternet.nl staat gratis en Nederlandstalige filtersoftware gebundeld. Hiermee biedt de site ouders en andere belanghebbenden een makkelijke weg naar een schoon veiliger en internet.


De zoektocht naar goede, gratis en Nederlandstalige filtersoftware leidde voorheen naar een doolhof. Informatie lag overal verspreid en was soms moeilijk te vinden. Bovendien is er betaalde software op de markt die niet persé beter werkt dan de gratis software.Tenslotte zijn lang niet alle internetfilters in het Nederlands verkrijgbaar. Filterinternet.nl maakt een einde aan de verwarring. De site geeft een korte beschrijving van elk filter en voorziet in een link naar de handleiding.


Makers van schadelijke content gebruiken elke mogelijke sluiproute om op het scherm te komen. Filterinternet.nl voorziet daarom ook in informatie om zaken als zoekmachines, chatprogramma's en email te filteren. Eventuele software is gratis. Tenslotte biedt Filterinternet.nl handige links voor bewuste ouders, kinderen, leerkrachten en bedrijven en verzamelt de site het laatste nieuws rond de strijd voor een schoner & veiliger internet. Filterinternet.nl is geen commerciële site, maar een project van een vader met daadkracht.
James Haselhoef