Ingezonden persbericht


Persbericht Culturele Zondag 8 april 2007

WERELDSE JAZZ OP EERSTE PAASDAG IN UTRECHT

Ruim 4.500 bezoekers trok de eerste editie van de Culturele Zondag JAZZ ENZ in 2006. Alle locaties, van de Toren van Babel tot Tivoli, zaten bomvol. Alle reden om dit succes in 2007 voort te zetten, met een nieuwe insteek, nieuwe locaties en een nieuw & divers programma op zondag 8 april 2007(eerste Paasdag) in Utrecht.

Vorig jaar liet JAZZ ENZ zien en horen hoe flexibel jazz als kunstvorm is. Het programma bood veel cross-overs met dans, film, beeldende kunst enz. Dit jaar staat jazz uit verschillende landen en regio's centraal. Jazz klinkt namelijk overal anders en dat kun je meemaken tijdens JAZZ ENZ op 8 april 2007 in Utrecht. Zo zijn er concerten met 'samba' uit Brazilië, opzwepende ritmes uit Curaçao, 'turntable' en 'cool' jazz uit België, gezongen poëzie uit Friesland, Duitse impro, een 'Americana' sessie en een Frans topprogramma met accordeonvirtuoos Richard Galliano. In Filmtheater 't Hoogt worden de hele dag jazzfilms vertoond en in het café vele 'highlights' in een 'Jazz on Screen' programma met VJ Menno Werkman. De kersverse winnaars van het Nederlands Jazz Vocalistenconcours geven 's middags een presentatie in de Winkel van Sinkel. In Sju Jazz Podium staat Electric Barbarian, een opvallende act die drum'n bass en jungle combineert met geïmproviseerde muziek van trompet, bas en drums.

Superacts in Vredenburg

Muziekcentrum Vredenburg pakt uit met een compleet dagprogramma, zowel in de grote zaal als in de voormalige kerk de Leeuwenbergh. Daarin is ook aan kinderen gedacht: die kunnen naar 'Kanga' - een interactief middagconcert met Surinaamse kinderspelletjes, muziek en verhalen - door de band van fluitist Ronald Snijders. Het programma in Vredenburg eindigt met van de meest aansprekende live-performers van dit moment Richard Galliano: "Het hecht ingespeelde trio van de Franse accordeonheld Richard Galliano kreeg een staande ovatie voor zijn virtuoze en emotioneel geladen amalgaam van jazz, tango en musette." (Volkskrant - najaar 2006)

Bijna alle programma's zijn gratis toegankelijk. Er is een speciale Culturele Zondagkorting voor het bijzondere concert van Richard Galliano Tangaria Quartet: bezoekers betalen slechts E 15,- i.p.v. E 25,-. Reserveren via Vredenburg: 030-2314544. Voor meer informatie: kijk op www.culturelezondagen.nl

Culturele Zondag 8 april 2006 JAZZ ENZ, een (bijna) gratis jazzfestival in Utrecht! Met o.m. Richard Galliano (Frankrijk), Randal Corse (Curaçao), Ronald Snijders (Suriname), Greetje Bijma (Fryslân), Electric Barbarina (België) en Dirindi (Brazilië. Artistieke leiding en productie: Cyriel Pluimakers.



Ingezonden persbericht