NCRV

Het hoogste woord

Gast: bisschop Bär

Zondag 8 april 2007
22.55 uur, Nederland 2

Op eerste paasdag praat Klaas Drupsteen in Het hoogste woord met bisschop Bär, voormalig bisschop van Rotterdam. Eén van de gespreksonderwerpen vormt natuurlijk Pasen.

Tegenwoordig woont bisschop Bär weer in het klooster van Chevetogne (Wallonië). Het bijzondere van dit klooster is dat er zowel de Latijnse (de rooms-katholieke) als de Bijzantijnse (orthodoxe) riten gevolgd worden. Er staan ook twee kerken. Chevetogne heeft een beroemd monniken koor, waarin de bisschop ook zingt.

In Het hoogste woord, het inspirerende programma van de NCRV, legt presentator Klaas Drupsteen bekende Nederlanders drie teksten uit de bijbel voor. Teksten die inspireren, confronteren, irriteren en herinneringen oproepen. Bijbelkennis is geen vereiste in het gesprek, openhartigheid wel. Aan de hand van deze bijbelteksten vertelt de gast zijn verhaal op drie verschillende, voor hem of haar belangrijke, lokaties. Uit de serie blijkt dat teksten uit de bijbel nog steeds raken en van blijvende waarde zijn.

Het hoogste woord is inmiddels uitgegroeid tot een multimediaal project. Het begon in 2004 als een rubriek in de NCRV gids, werd een radiorubriek in Schepper & co op Radio 5 en vorig jaar verscheen Het hoogste woord in boekvorm. Daaraan wordt dit jaar met Pinksteren een nieuw medium toegevoegd, de site www.hethoogstewoord.ncrv.nl.