NCRV

Praatjesmakers

Honderdste aflevering

Zondag 8 april 2007
20.15 uur
Nederland 1

Op zondag 8 april presenteert Jochem van Gelder de honderdste aflevering van Praatjesmakers. Het belooft een feestelijke uitzending te worden met een aantal bijzondere items.

Zo zijn onder anderen Boris en Caro te gast, twee kinderen die in de allereerste serie van Praatjesmakers te zien waren. Ze zijn nu dertien jaar en zitten allebei in de brugklas van de middelbare school. Jochem laat fragmenten zien uit deze aflevering en praat erover met Boris en Caro.

In een backstage-reportage zien we wat er allemaal gebeurt voordat de kinderen de studio inkomen bij een opname van Praatjesmakers. En in de quiz Praatjesraden spelen dit keer natuurlijk ook heel speciale BN'ers mee.

Jochem over Praatjesmakers, waar iedere uitzending ruim anderhalf miljoen mensen naar kijken: `We zijn net het achtste seizoen ingegaan en nog steeds ga ik met een kloppend hart naar de opnames." En: "Het blijft spannend. Ik moet me toch elke keer maar weer zien te redden met die kids. Worden ze ADHD-achtig, gaan ze huilen of klappen ze dicht? Met kinderen weet je het nooit van tevoren. Maar het zit in me om daar goed mee om te kunnen gaan. Hóe ik 't precies doe, weet ik niet. Anders zou het ook een kunstje zijn. Ik probeer wel zo min mogelijk te zeggen, zodat de kinderen alle ruimte krijgen om te praten."