Ingezonden persbericht


Persbericht Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome

Opening Aviodrome vliegseizoen op 8 en 9 april!

Aviodrome rondvluchtenseizoen: 'ready for take-off'!

Lelystad, 26 maart 2007- Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome opent tijdens de Paasdagen een vernieuwd vliegseizoen voor passagiers. Iedereen die het leuk vindt om eens met een bijzonder vliegtuig te vliegen, kan op eerste en tweede Paasdag bij de Aviodrome een indruk krijgen van de mogelijkheden. Op die dagen zullen bijna alle vliegtuigen waarin gevlogen kan worden te zien zijn. Van een straaljager tot een helikopter en van acrobatiekvliegtuigen tot een vliegboot: in het nieuwe vliegseizoen is alles mogelijk. Zelfs een proefvliegles voor kinderen t/m 16 jaar behoort tot de mogelijkheden.

Natte buik

Een vlucht in een Catalina-vliegboot uit de Tweede Wereldoorlog is voor de passagiers een onvergetelijke ervaring. Een zogenaamde 'Splash & Go' zorgt ervoor dat er met de buik van het historische vliegtuig op het IJsselmeer wordt geland en een doorstart wordt gemaakt. Ooit vloog de Nederlandse Marineluchtvaartdienst met bijna 80 van deze vliegboten, vooral in het waterrijke Nederlands Oost-Indië.

Straaljager

Een bijzondere regionale uitblinker in het vliegprogramma is een rondvlucht met de Russische Antonov AN-2 boven Sail Kampen. Deze grote tweedekker heeft een lage vliegsnelheid waardoor de passagiers optimaal van het uitzicht kunnen genieten. Evenals de 'gewone' vluchten met passagiers beginnen en eindigen alle rondvluchten bij de grootste replica van Nederland: het luchthavengebouw van Schiphol uit 1928 bij het luchtvaart-themapark Aviodrome op de luchthaven Lelystad.

Als klapper van dit vliegseizoen is er ook een heuse straaljager uit de jaren zestig beschikbaar voor passagiersvluchten. Deze Fouga Magister is nu te boeken voor iedereen die in het bezit is (geweest) van een vliegbrevet of die daarvoor in opleiding is.

Zelf vliegen: t/m 16 jaar

Jonge vliegfanaten hebben dit seizoen voor het eerst de kans om als een echte copiloot achter de stuurknuppel van een Cessna te kruipen. Dit tweepersoons sportvliegtuigje staat 'ready for take-off' op een aantal speciale kinderproefvlieglesdagen. Ouders worden daarbij overigens niet vergeten: desgewenst mogen zij met hun kind meevliegen. En als ze dan de smaak te pakken hebben gekregen, mogen ze op 'hun eigen dag' zelf achter de stuurknuppel gaan zitten en zijn de rollen omgedraaid: (alleen) op moederdag mogen moeders achter de stuurknuppel kruipen en (alleen) op vaderdag krijgen vaders de kans om zelf eens een vliegtuig te besturen. En dan mogen desgewenst de kinderen mee...! Vooraf reserveren, bijvoorbeeld via www.aviodrome.nl, is noodzakelijk.

Origineel cadeau

Op de site www.aviodrome.nl kan iedereen die een unieke vliegervaring of een origineel cadeau zoekt, nu zijn vlucht reserveren! Voor verdere informatie kan er contact opgenomen worden met de Aviodrome via tel: 0900-AVIODROME (0900-2846376; 25. ct.p.min) of per e-mail: flightoperations@aviodrome.nl . Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome Lelystad is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur, met uitzondering van de maandagen buiten de schoolvakanties, en bevindt zich aan de Pelikaanweg 50 op de Luchthaven Lelystad.

Klik voor meer informatie op:

* Persfoto's: www.aviodrome.nl/persfoto

* Overige persberichten: www.aviodrome.nl/nieuws/persberichten
* Perscontacten: p.vdnoort@aviodrome.nl

* Website: www.aviodrome.nl

Peter F.A. van de Noort
Hoofd PR en voorlichting
Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome
Adres: Pelikaanweg 50
8218 PG Luchthaven Lelystad
Telefoon:

0320 - 289 858
Fax: 0320 - 289 841
E-mail: p.vdnoort@aviodrome.nl
Website: www.aviodrome.nl