Ingezonden persbericht


Persbericht - 5 april 2007

Bob Dylan week op Radio 6

Van 8 t/m 13 april Dylan's oeuvre centraal in programmering

Bob Dylan wordt beschouwd als een van de grootste liedjesschrijvers van Amerika. Zijn werk bestrijkt meer dan veertig jaar. Radio 6 kijkt samen met andere artiesten deze week terug op zijn indrukwekkende staat van dienst en draait hoogtepunten uit zijn rijke oeuvre.

Op 8 en 9 april a.s. speelt Bob Dylan in een uitverkochte Heineken Music Hall

Speciale items over Bob Dylan zijn er in de volgende Radio 6 programma's:

Mezzo (zondag van 10.00 tot 11.00 uur)
Op zondag 8 april opmerkelijke Bob Dylan covers van onder meer Marlène Dietrich, Freek de Jonge, Roberta Flack, Natalie Cole, Maria Muldaur en Julie London. Verder de allereerste officiële plaatopname van Dylan zelf. Dat was in 1961, nog niet als zanger, maar als mondharmonicaspeler bij Harry Belafonte.

The Beat (ma t/m vr van 07.00 tot 09.00 uur)
Op maandag 9 april zendt The Beat een special uit over Dylan.

Verder staat Bob Dylan de hele week op 'Het Erepodium', dat betekent ieder uur een Dylan song.

Ochtendeditie (ma t/m vr van 09.00 tot 12.00 uur)
Iedere ochtend is een album van Bob Dylan 'Ochtendelpee'.

Cantina (ma t/m vr van 12.00 tot 14.00 uur)
De hele week, iedere middag live op Radio 6 Dylan covers, gespeeld door gastmuzikanten, om 12.15 uur.

Maandag: Jaap Boots
Dinsdag: JW Roy
Woensdag: Melle van de band Smutfish
Donderdag: Sophie Zeijl
Vrijdag: Fay Lovsky & Jaap Boots in duet

Studio 6 (ma t/m vr van 14.00 tot 19.00 uur)
In studio 6 Bob Dylan CD tracks van 1962 tot Dylan anno nu, vele coverversies van o.a Dickie Betts, Cassandrea Wilson, Doug Sahm (met Dylan) en ook live covers van o.a. Susan Tedeschi, Chuck Prophet, Tom Russell en Jerry Garcia. Daarnaast een interview met pedalsteel gitarist Buddy Cage die vertelt over zijn gastrol als sessie muzikant tijdens opnames van Dylan's meesterwerk: 'Blood on the Tracks.'

Boogie Nights en De Avonden (ma t/m vr van 19.00 tot 21.00 uur) Op maandag 9 april tussen 19.00 en 20.00 in Boogie Nights draait Roel Bentz van den Berg de mooiste, lange nummers van Dylan. In De Avonden tussen 20.00 en 21.00 uur onder andere een optreden van Lucky Fonz 111, winnaar van de Grolsch Grote Prijs 2006 voor singer/songwriters. Lucky Fonz die afstudeerde op Dylan speelt een paar nummers van de meester.

Radio 6 Internet
Op de blogsite http://dylan.radio6.nl
Elke dag een nieuw informatief stuk over het kolossale Dylan-oeuvre van de zogeheten speciale CD-uitgaven en LP's, inclusief bootlegs uit de jaren '60 en '70. Verder: informatieve audio-webcasts van gesprekken tussen Hans Seegers (een van de drie grootste Dylan-verzamelaars en -kenners ter wereld) en fan en verzamelaar Daan Heerma van Voss, met zijn 21 jaar, ruim twee generaties jonger dan Hans Seegers, maar net zo enthousiast. Links, foto's, discussie!

Bob Dylan
Bob Dylan's muzikale en literaire faam zijn van dien aard dat hij uitgroeide tot een welhaast filmisch en opstandig boegbeeld van de onrust in de Amerikaanse samenleving. De beweging voor de burgerrechten kende geen beter volkslied dan zijn song Blowin' in the Wind. Miljoenen jongeren omarmden The Times They Are A-Changin'. Dylans songteksten en zeer eigen muziekopvatting hebben grote invloed gehad op de ontluikende bloei van de popmuziek in de jaren zestig.