Ingezonden persbericht



---

donderdag 5 april 2007

Concert Enter Shikarie in WaterFront verplaatst

*Wegens ziekte heeft Enter Shikarie het concert van zondag 8 april gecanceled. Het goede nieuws is dat ze nog een show zullen doen in WaterFront. Het concert is verplaatst naar dinsdag 26 juni. De kaarten van 8 april zijn op 26 juni gewoon geldig. Als je niet op de nieuwe kunt komen, kun je je kaarten bij het vvk punt waar je ze hebt aangeschaft terugbrengen.*

Enter Shikari is volgens velen de sensatie van Eurosonic! Engelse critici waren het er al over eens: dit wordt het jaar van Enter Shikari! Believe the hype.

De band, die bestaat uit vier jongens uit Astonia, heeft een geheel eigen sound ontwikkeld. Een sound die klinkt als metal gemixt met rave of hardcore vs dance. Alle vier de bandleden van de emo/screamo hebben zo hun eigen invloeden en dat hoor je ook terug. Typisch emotioneel geschreeuw en hardcore mixen zij met dance, trance en zelfs cheesy synths. Het gebruik van MySpace en een ambitieuze DIY-methode zijn bij Enter Shikari erg succesvol. Ze veroveren sinds 2003 stormenderwijs de Engelse muziekscene. Ze hebben dan slechts enkele singletjes in eigen beheer uitgebracht, zijn bekend geworden door veel spelen en moeten het hebben van mond tot mond reclame en slim gebruik van nieuwe media. Onlangs is het eerste album uitgekomen "Take to the Skies".
Enter Shikari heeft de livereputatie al meer dan waargemaakt en gaat te keer als een ontketende wolvenhorde. Ze doen slechts twee shows in Nederland, waarvan de eerste in het Rotterdamse WaterFront!

Malkovich is een hardcoreband met een hoog ADHD-gehalte. Ze schrijven serieuze teksten over politiek en het leven, maar toch ontbreekt het ook niet aan humor in hun muziek. Ze zijn ooit eens uitgeroepen tot de meest eigenzinnige hardcore/ rock'n'roll/ glamcore-band uit Europa.

Phaedra List is een intense rockband uit Zuid-Holand, de stijl varieert tussen catchy stukjes met mooie cleane zanglijnen tot explosieve screamocore stukken. Phaedra List combineert emocore, screamocore en alternatieve rock.

*Nieuwe datum: dinsdag 26 juni 2007
Deur open: 20.00
Toegang: ¤ 9,-
Locatie: WaterFront
Meer info: www.waterfront.nl / www.entershikari.com / www.myspace.com/entershikari / www.iammalkovich.com / www.phaedralist.com*


---

*voor de redactie
*Voor meer informatie en of rechtenvrij beeldmateriaal kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie.

Valesca Mulder (hoofd communicatie)
publi@waterfront.nl / 010-2010980
aanwezig op: di/ wo /do

Els van der Vorm (medewerker communicatie)
publi2@waterfront.nl
aanwezig op: di / do

---

--
WaterFront publiciteit: Valesca Mulder
publi@waterfront.nl
http://www.waterfront.nl/
Boompjeskade 15 - 3011XE Rotterdam - Nederland
tel. kantoor 010-2010980
(ik ben op di, wo & do aanwezig op kantoor)