LLiNK

Rotterdam, donderdag 5 april 2007


- PERSBERICHT -

Duurzaam Ondernemen voor armoedebestrijding
in de Geitenwollensokkenshow

Francisco van Jole praat met Thierry Sanders, directeur van het Business in Development Network en adviseur van de Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling. De Geitenwollensokkenshow is zondag 8 april om 20:00 te beluisteren op Radio 1.

Deze week is de Business in Development Challenge 2007 gestart. Deze jaarlijks wedstrijd wil het duurzaam ondernemen in ontwikkelingslanden stimuleren. Tot 31 mei kunnen deelnemers hun ondernemingsplannen indienen voor bedrijven die bijdragen aan een beter levensstandaard voor mensen in ontwikkelingslanden. Het idee voor deze competitie is van Thierry Sanders. Hij is ervan overtuigd dat het midden- en kleinbedrijf de sleutel is tot ontwikkeling en armoedebestrijding in arme landen. Hij gelooft in een commerciëlere manier van ontwikkelingswerk en wil prijsvechter van de armoedebestrijding zijn. Op die manier wordt het beschikbare geld volgens hem effectiever besteed, komt het daar terecht waarvoor het bedoeld is en heeft het een duurzaam resultaat.

'De Geitenwollensokkenshow' is zondag 8 april om 20:00 uur te beluisteren op Radio 1. 'De Geitenwollensokkenshow' is een programma van LLiNK. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. Sinds september 2005 zendt LLiNK uit op Nederland 2, Nederland 3, Radio 1, Radio 5, 3FM en www.LLiNK.nl.


---

EINDE PERSBERICHT