Nederlandse Islamitische Omroep

Persbericht

Onderwerpen NioScoop, 8 april 2007, 13:35 - 14:05 uur, Nederland 2

Voorbij de angst
Voor meer begrip en wederzijds respect tussen verschillende groepen, organiseren De Nieuwe Horizon, vereniging Ettaouhid en de Christelijke Hogeschool van Ede, interreligieuze bijeenkomsten tussen christelijke en islamitische jongeren. Het thema van de ontmoeting van afgelopen dinsdag was 'voorbij de angst'. NioScoop was aanwezig en sprak met enkele aanwezigen en de organisatoren.

Humor & islam
Het cabaretduo Ewout & Etienne maakte grappen over moslims, de cabaretier Amar geeft in zijn show 'Amar speelt Ali' Geert Wilders een knipbeurt. Bedreigingen en veel media aandacht waren het gevolg. Om een statement te maken voor het vrije woord traden zij gezamenlijk op in het nieuwe Comedytheater te Amsterdam. Aanstaande zondag bij NioScoop de grappen waar het allemaal om draait en een gesprek met de cabaretiers over vrijheid van meningsuiting op het toneel.

Demonisering van Geert Wilders?
Krijgt Wilders voldoende ruimte om zijn verhaal kwijt te kunnen of wordt de omstreden politicus juist gedemoniseerd door de Nederlandse media? Volgens Frits van Exter, tot vorige week hoofdredacteur van dagblad Trouw, kruipt Wilders te snel in de slachtofferrol en politiek redacteur Bas Soetenhorst van Het Parool vraagt zich af of hij wellicht niet tè veel media aandacht krijgt. Zondag in NioScoop een reportage over de Nederlandse journalistiek en Geert Wilders.

Onderwerpen De Horizon, 7 april 2007, 19.30 tot 20.10 uur, Radio 5

Islam en moslims in België
De islam is niet alleen in Nederland een veelbesproken onderwerp. De opkomst van extreemrechts in België zorgt ook daar voor discussies over moslims en voor minstens even omstreden uitlatingen van politici. Het succes van de rechtse partij Vlaams Belang speelt hierbij een grote rol. Wat merkt de Belgische moslim hiervan in het dagelijks leven? Hoe is het om als moslim te leven in België? In de Horizon een documentaire over de islam bij onze zuiderburen.

De Horizon is zaterdag te beluisteren tussen 19.30 en 20.10 uur op Radio 5.