Mojo Concerts

Mythevorming Bob Dylan in leven in Amsterdam

De rol die hem als protestzanger door fans en media werd toebedeeld hing als een molensteen om zijn nek. Sterker nog, Robert Allen Zimmerman, beter bekend als Bob Dylan, kon de mythevorming rondom zijn persoon maar niet goed bevatten. Spreekbuis van de jaren zestig generatie? De zanger/dichter uit Minnesota gruwde alleen al bij die gedachte...

Een ding wat buiten kijf staat is dat de 65-jarige Dylan en zijn veelomvattende songs de popmuziek voorgoed hebben veranderd. Generaties zijn beïnvloed door onbetwiste klassiekers als Blowin' in the Wind, The Times They Are A-Chanin' en All Along The Watchtower. Iemand die zo'n slordige 500 (!) songs op zijn naam heeft staan, kan zich wél met recht de titel levende legende toe eigenen. Luister maar eens naar zijn recente topalbum Modern Times. Zou Dylan ook deze eretitel ontkennen?

Zondag 8 april 2007
Heineken Music Hall - Amsterdam Zuidoost
Entree: E 59,- (exclusief servicekosten)
Aanvang: 19.30 uur

Kaartverkoop begint zaterdag 16 december om 10.00 uur via de grotere postkantoren, de grotere Free Record shops, VVV's en GWK's, 0900 300 1250 (45 cpm), AUB Ticketshop en de bekende voorverkoopadressen. Of bestel online kaarten hier.