Ingezonden persbericht


Kasteelpleinfestijn Kasteel Hoensbroek
Pasen 8 en 9 april

Paaszondag en Paasmaandag (8 en 9 april) vindt het Kasteelpleinfestijn plaats in het Zuid-Limburgse Kasteel Hoensbroek. Het Kasteelpleinfestijn is een familie-evenement met verrassend theater op de binnenpleinen van het kasteel. Geniet van marionettentheater, laat je genezen bij de kwakzalver, wordt extra vrolijk van de middeleeuwse muziek en aanschouw het optreden van de jongleur en vuurspuwer.

Marionettentheater Plansjet
De poppenkunstenaars van theatergroep Plansjet spelen een voorstelling voor jong en oud. Ze ontroeren kinderen en volwassenen met hun marionetten. De poppenspelers in middeleeuwse klederdracht laten een bonte verzameling marionettenpoppen voor je dansen. Tijdens deze dansen als de paardendans en de steltendans, spelen de artiesten middeleeuwse volksmuziek. Ze gebruiken daarbij traditionele instrumenten als de draailier, doedelzak, schalmei en de fluit.

Pleintheater: van kwakzalver tot vuurspuwer

Op het tweede binnenplein zijn diverse theatrale voorstellingen te aanschouwen. Heb je last van een kwaaltje? Hoofdpijn of jeukende tenen? Vertel het de kwakzalver, hij heeft voor elke kwaal wel een pilletje. Het volk stroomt toe om zijn verhaal te beluisteren. Maar wees gewaarschuwd, de middeleeuwse kwakzalver is een echte praatjesmaker. Bovendien kun je je op het tweede binnenplein verwonderen over de capriolen van de middeleeuwse jongleur en het spectaculaire optreden van de vuurspuwer aanschouwen.

Middeleeuwse muziek Blauwe Schuyt
De Blauwe Schuyt zorgt voor kleurrijke, authentieke middeleeuwse muziek. De muzikanten bespelen vele instrumenten die ze uit hun kar en mand tevoorschijn toveren. De kinderen zal worden gevraagd om mee te spelen op de instrumenten. Met aanstekelijke dansmuziek en sappige verhalen, brengen ze de middeleeuwen weer tot leven.

KaSpeelTocht en Oude Spelen
Tijdens het Kasteelpleinfestijn kun je ook deelnemen aan de KaSpeelTocht van Ridder Hoen. Help de hofnar; speel mee en bezorg Ridder Hoen weer een goed humeur. De tocht vindt plaats in het kasteel. Ontdek de prachtige balzaal. Griezel in de kerker. Beklim de 60 meter hoge Middeleeuwse toren. En probeer de Geheime Kamer maar eens te vinden. Daarbij staan op binnenplein de Oude Kasteelspelen opgesteld. Neem bijvoorbeeld deel aan een spelletje Zwierbal, Trou-Madame, kegelen of steltlopen.

Entree en openingstijden
Het Kasteelpleinfestijn op Paaszondag 8 en Paasmaandag 9 april. Kasteel Hoensbroek is iedere dag open van 10.00 - 17.30 uur. Entreeprijs volw. E 6,50, 60+ E 6,00, Kind 4 - 12 jaar E 4,50, Kind
Kasteel Hoensbroek, Klinkertstraat 118, Hoensbroek, 045 - 522 7272, www.kasteelhoensbroek.nl.


---- --