Interactieve Beurs geeft jong talent een kans


UITGEEST, 20070404 -- Aanstaande zondag 8 april (1e paasdag) vindt bij Bobs Party Palace Uitgeest de tweede editie van de Talentenbeurs plaats. Toonaangevende bedrijven, actief op de Nederlandse entertainmentmarkt, hebben zich verbonden aan wat hard op weg is het grootste talentenplatform van Nederland te worden; de Talentenbeurs.

Deze interactieve beurs daagt talent uit om zichzelf van de beste kant te laten zien in de categorieën; zang, bands, dans, acteren, modellen, fotografie, visagie, casting, dj's, vj's, presenteren en sport. Zo kan je informatie inwinnen over de te bewandelen wegen van talent naar ster, kijken naar of wie weet ook zelf meedoen aan audities en optredens, deelnemen aan workshops, demonstraties, contesten en dancebattles.

Voor iedere talentencategorie zijn er prijzen te winnen die erop gericht zijn om talent verder te ontwikkelen, om de branche te leren kennen en om ze een plekje in de spotlights te geven. Zo zijn er veel vertegenwoordigers uit de entertainmentindustrie aanwezig, zoals Universal Music, artiestenbureau VIP Area, Ulla Models, Hollands Glorie Casting, beroemde choreografen, topfotografen, FNV Kiem en BV Pop.

De Talentenbeurs breidt zich dit jaar uit met het scouten op presentatie talent.

Het gerenommeerde artiestenbureau `VIP Area' van Jan Wennekers heeft zich als presentatiescout verbonden aan talentenbeurs. Jan Wennekers was recent verbonden aan de Chiel van Praag Groep, waar zij samen verantwoordelijk waren voor het oprichten en leiden van de managementmenttak Stars@Screen. Hier behartigde hij ruim 2 jaar de belangen van diverse cliënten.

Namens VIP Area zijn de volgende artiesten aanwezig om talent te spotten en voorlichting te geven: Angela Esajas, Marco Verhagen en Nienke Disco. Anja Wessels (Kandidate X-factor) zal een spetterende show verzorgen.. Meer informatie en kaartverkoop: www.talentenbeurs.nl.

Kortom, ben jij Nederlands volgende ontdekking? Beproef je kans zondag a.s. op de Talentenbeurs; Where talent meets the industry!"


EINDE PERSBERICHT


Talentenbeurs vraag en antwoord:


* Waar komt het idee van de Talentenbeurs vandaan?

Het concept voor Talentenbeurs is ontstaan vanuit mailvragen van modellen wanna be's aan het adres van het dochterbedrijf Voor1dagmodel.nl. Vragen zoals: Hoe weet ik of ik geschikt ben als model, wat is een goed modellenbureau, hoe kom je aan goede foto's, hoe kun je een fotograaf vertrouwen, hoe zit het met auteurs- en portretrechten van foto's? Zo ontstond het idee voor een informatieplatform voor modellen. Om het bruisend te houden een contest eraan gekoppeld, maar primair informatief bedoelt. Gaandeweg zijn alle andere entertainment talenten erbij gekomen, door er per vakgebied interessante partners bij te zoeken. Zoals Universal Music, artiestenmanager Jan Wennekers met VIP Area, Chemistry, De Castingstudio, D-Creator, Universal Music, Ulla Models, enz.

* Wat houdt het in?

Wij bieden een platform voor vrijwel alle entertainment talenten, on-stage en backstage. Om gezien te worden en in contact te komen met de beslissers van de entertainment industrie. Je kunt auditie doen, een screentest, optreden, workshops bijwonen en ook andere talenten 'uitproberen'. Misschien schuilt er wel een acteur in jou terwijl je denkt zanger te worden? Zo richten we ons op: zang, bands, dans, acteren, casting, dj's, vj's, presenteren, enz.. Maar er is ook ruimte voor de 'back stage' talenten: fotografie, visagie, redactietalent, binnenkort ook haartalent en televisiemakers. De 4 peilers van de Talentenbeurs zijn: informatie, interactie, actie en beleving.

* Wat is het doel?

Talenten de gelegenheid te geven om audities te doen en hun talent te laten zien aan "de Industrie". Verder leren van elkaars diversiteit, genieten van elkaars talent en natuurlijk plezier maken! Naast de optredens van artiesten zul je je als bezoeker ook zeker niet vervelen.. Alle audities vinden namelijk `en publique' plaats. Zo kun je als publiek namelijk meekijken en meeleven met beginnend talentvol Nederland! Er wordt bij ons echter niemand 'afgekraakt'; je gaat door of je gaat niet door naar de volgende ronde.

* Is het voor talenten in Nederland zo moeilijk om ontdekt te worden, dat er een speciale beurs moet worden georganiseerd?

Waar de talentenjachten voor zangtalent en bijvoorbeeld ook modellen verkiezingen ophouden, gaan wij door. Niet alleen omdat vrijwel álle entertainment talenten bij ons platform terecht kunnen, maar bij ons krijg je een 'kijkje in de keuken' van de industrie. Is het genoeg om talent te hebben of komt er mee bij kijken om een kans te krijgen met bijvoorbeeld een platencontract? En hoe fijn is het niet om op 1 dag zoveel kopstukken van de industrie bij elkaar verzameld te zien? Dat is ook precies waarom de talent ontwikkelaars graag meewerken; zij kunnen in korte tijd bekijken wat bij hun bedrijf past en zo `het kaft van het koren' scheiden. Niet voor niets werken zij ook bij dit tweede evenement graag mee.

* Is het niet zo dat echt talent vanzelf wordt ontdekt, hetzij op straat of waar dan ook, en niet op zo'n beurs?

Vaak weet je wel dat je een talent hebt maar weet je niet goed waar je naartoe moet met je talent. Ook is het vaak een manier om over de streep getrokken te worden. Je hebt een talent maar eigenlijk nooit over nagedacht om hier iets mee te doen. Een beurs is veel laagdrempeliger dan dat je naar een platenmaatschappij, castingbureau of modellenbureau of iets dergelijks moet. Als je al weet waar je moet zijn om jouw talent te promoten..

Verder krijgen bijvoorbeeld de platenmaatschappijen dagelijks stapels met demo's aangeleverd. Kom je ooit uit die stapel vandaan? Interactie tussen talent en publiek speelt voor een talentenscout een enorme rol. Doordat je op de Talentenbeurs kunt laten zien hoe het publiek op jou reageert, zegt dat veel meer dan een demo of een portfolio.

Hoe belangrijk is talent voor Nederland?

Ondanks de verharding van de industrie (niet meer enorm durven te investeren zonder zeker resultaat) is de aanwas van fris talent enorm belangrijk. De mediapartners van de Talentenbeurs zorgen voor media exposure voor de winnende talenten. Dát kan nu net het verschil maken bij de keuze tot het gaan investeren van bijvoorbeeld een platenmaatschappij of opdrachtgevers.

* Al die talenten onder één dak: goud in handen?

Wij vinden het een logisch gevolg van alle talentenhype's dat er zo een onafhankelijk informatie- en auditieplatform is ontstaan. De Hollanders staan over het algemeen als nuchter bekend en vanuit dat oogpunt denken wij dat een heldere kijk op de gang van zaken goed zal worden ontvangen. Geen Hollywood toestanden, doe maar normaal dan doe je al gek genoeg..

* Hoe zorg je ervoor dat je het juiste talent eruit pikt?

Wij als organisatie hoeven daar gelukkig niet over te beslissen. Wij hebben per vakgebied specialisten uitgenodigd om te komen 'vissen in onze talentenvijver". Zij hebben een goede kijk wat de "industrie op dit moment vraagt en de contacten om voor hen het verschil te betekenen tussen talentvol en succesvol.

* Waar word op gelet bij het scouten van talent?

In ieder geval uitstraling, interactie met het publiek wat jou je succes moet gunnen en of het commercieel haalbaar is. Uiteindelijk wil het talent geld verdienen, maar zeker ook degene die het talent onder zijn/haar hoede neemt. Het talent moet open staan voor adviezen en enigszins nog kneedbaar zijn zonder zijn eigen "ik" te verliezen. Nadenken over welk imago je als artiest wilt neerzetten moeten de talenten nú al doen, na gescout te zijn lopen ze kans in de mallemolen te belanden waarbij je makkelijk jouw oorspronkelijke doel uit het oog verliest.

* Op catwalk gebied: waar herken je een talentvol model aan?

Zij/hij moet een goede uitstraling hebben, een goede lichaamshouding en -verhouding, zelfverzekerdheid uitstralen zonder onsympathiek te worden, een mooi of aparte vorm gezicht hebben. Symmetrie is belangrijk. Als fashion / catwalk model moeten ze ook de goede maten hebben, in ieder geval 1,73 lang, en maat 34/36. Dit is noodzakelijk omdat er bijvoorbeeld bij couturiers kleding maar in 1 maat gemaakt wordt en dit dus iedereen moeten passen.

Voor een fotomodel is de lengte minder belangrijk. Wel moet je dan goed in staat zijn om verschillende emoties in jouw blik te tonen. Jouw gezicht moet boos aantrekkelijk zijn, als je lacht, als je somber kijkt..

Ook een goede mentaliteit is belangrijk en een goed incasseringsvermogen. Je zult vaak "nee" te horen krijgen als je met je portfolio langs bureaus gaat. Jouw positieve reactie op deze afwijzing kan het verschil uitmaken bij de volgende keer dat je je bij die opdrachtgever mag melden. Cliché misschien, maar iedere afwijzing is een kans om iets te leren.

* Een model hoeft niet per definitie in één oogopslag mooi te zijn ?

Nee dit hoeft niet perse maar ze moet wel iets aparts hebben en in ieder geval, het allerbelangrijkste fotogeniek zijn. Er zijn ook mensen die heel mooi zijn maar totaal niet overkomen op een foto. Poseren is echt een vak, je moet op commando bepaalde uitdrukkingen kunnen laten zien. Lichamelijk vermoeiend ook, je wordt vaak in lastige poses gemanoeuvreerd..





Talentenbeurs.nl