Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 19 maart 2007

Schiphol maakt nieuwe prijs voor jong talent mogelijk

Tijdens het Grachtenfestival Conservatorium Concours op zondag 8 april, eerste paasdag, strijden de meest getalenteerde studenten van alle Nederlandse conservatoria om een nieuwe prijs: de Amsterdam Airport Schiphol Award.

Schiphol Group, één van de hoofdsponsors van het Grachtenfestival, steunt met deze nieuwe prijs jonge in Nederland studerende musici in de ontwikkeling van hun talenten.

De Amsterdam Airport Schiphol Award bestaat uit een studie van drie weken aan The Banff Centre, de prestigieuze muziekopleiding in Alberta, Canada.

Tijdens de voorronden zijn muziekstudenten geselecteerd op viool, altviool, cello, piano, zang, saxofoon, klarinet en slagwerk. Zij worden beoordeeld door een vakjury van gerenommeerde Nederlandse musici onder leiding van Maartje van Weegen.

Een jeugdjury kiest tijdens het Grachtenfestival Conservatorium Concours de winnaar van de PodiumPrijs.

Winnaars van beide prijzen geven een concert tijdens het Grachtenfestival, dat dit jaar plaatsvindt van 11 tot en met 19 augustus.

5de editie Grachtenfestival Conservatorium Concours Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam
Zondag 8 april 2007
Aanvang: 13:00 uur
Prijsuitreiking: 17:30 uur

Voor meer informatie en kaartverkoop zie www.grachtenfestival.nl of www.muziekgebouw.nl Of bel het Muziekgebouw aan 't IJ T 020 788 20 00 Toegangskaarten zijn ¤ 5,- inclusief een drankje en paaseieren

Het Grachtenfestival viert in 2007 haar 10-jarig bestaan van 11 tot en met 19 augustus. Het Grachtenfestival is het jaarlijks terugkerende festival met (klassieke) muziek op bijzondere locaties in de Amsterdamse binnenstad en aan de IJ-oevers. Elk jaar worden nieuwe speellocaties toegevoegd. Deze locaties onderscheiden zich door bijzondere of monumentale architectuur en cultuurhistorische waarde. Het Grachtenfestival biedt in hoge mate een podium aan jong talent. Veel concerten zijn gratis of tegen een lage toegangsprijs toegankelijk.

Het Grachtenfestival Conservatorium Concours wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Henri Fock, beheerd door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Hoofdsponsors van het Grachtenfestival zijn Schiphol Group en ING, hoofdsubsidiënt is Gemeente Amsterdam. Het Grachtenfestival wordt mede mogelijk gemaakt door ING Real Estate, Ymere en Vesteda. Mediapartner van het festival is HDC Media.

----------