Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - 2 april 2006

Open Dag prehistorische nederzetting 'Swifterkamp' in Natuurpark Lelystad

Hoe maakten onze verre voorouders vuurstenen werktuigen, hoe bouwden ze hun onderkomens, wat aten ze, op welke manier maakten ze vuur en hoe zou het zijn geweest om te wonen in een Midden Steentijdhut gemaakt van takken en riet? Ontdek het allemaal aanstaande zondag 8 april (eerste paasdag) tussen 11.00 en 16.00 uur tijdens de Open Dag van de Prehistorische Nederzetting 'het Swifterkamp' in Lelystad!

Temidden van de overweldigende natuur en onder het toeziend oog van de ooievaars, wordt de sfeer van de steentijd tot leven geroepen. Zowel kinderen als volwassenen kunnen zien en ervaren hoe het leven zo'n 6000 jaar geleden zou zijn geweest. Er zijn o.a. demonstraties prehistorisch koken en vuursteen bewerken, er worden oeroude verhalen verteld en er kan worden deelgenomen aan activiteiten als: brood bakken, vilt maken, vondsten opgraven, muziek maken, schilderen met oker, graan malen, vuur maken en botbewerken. Bij mooi weer kan bovendien een tochtje worden gemaakt in een van de boomstamkano's!

Uiteraard zullen de Nieuwe Steentijdhuizen en de pas gebouwde Midden Steentijdhut, waarin de nacht voorafgaand aan de Open Dag voor het eerst door een gezin is overnacht, te bewonderen zijn. Liefhebbers kunnen zelfs meehelpen bij de restauratie van een van de gevlochten muren van de steentijdhuizen.

Meer weten over de steentijd en de kennis en vaardigheden van de prehistorische mens? Sluit dan aan bij een van de rondleidingen of schiet, zittend bij het kampvuur en genietend van een lekker kopje thee of koffie, een van de enthousiaste vrijwilligers aan.

Bestuursleden, medewerkers en vrijwilligers van de SPNF hopen u en jou op 8 april tussen 11.00 en 16.00 uur te mogen begroeten op het terrein van de Prehistorische Nederzetting, gelegen in Natuurpark Lelystad aan de Vlotgrasweg 15 te Lelystad. De toegang is gratis.

Voor meer informatie over de SPNF, kijk op www.spnf.net



Ingezonden persbericht