Politie Zeeland


---


O-1002-2007 Alcoholcontrole op Schouwen-Duiveland
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd alcoholcontrole gehouden op de volgende locaties: Oosterland: Molenweg en Oud Heiligenweg; Zierikzee: Nieuwe Haven; Wissenkerke: Oost Westweg; Serooskerke: N59 en Dorpsweg; Bruinisse: Noorddijk; Renesse en Burgh-Haamstede: Hogezoom.
Totaal aantal afgenomen blaastesten: 205. Drie bestuurders hadden teveel gedronken; twee kregen een rijverbod, de derde had zoveel gedronken dat zijn rijbewijs in beslag genomen werd. Verder werden nog bekeuringen uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum snelheid (1x), het niet dragen van de autogordel (2x). fietsen zonder licht (2x) en verlopen APK (1x).

O-1003-2007 Coniferenhaag afgebrand in Heinkenszand
Zaterdagavond is in de Smientstraat in Heinkenszand een groot gedeelte van een coniferenhaag afgebrand.
De haag, behorend bij een woning, werd vermoedelijk in brand gestoken. Door de brandweer werd de brand geblust.

W-1004-2007 Rijden onder invloed, Westkapelle
In de Zuidstraat in Westkapelle werd zondag om 04.20 uur een 20-jarige automobilist uit Dongen betrapt op rijden onder invloed.
De man had bijna 2 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken en zijn rijbwijs werd in beslag genomen.

Z-1005-2007 Hardrijder moet rijbewijs inleveren, Schoondijke
Op de N61 bij Schoondijke betrapte de politie zaterdagavond omstreeks 19.30 uur een Belgische hardrijder.
De 54-jarige man uit Zwevegem, reed met een, gecorrigeerde, snelheid van 151 km/h over de N61. Op deze weg geldt een maximum snelheid van 80 km/h en de man kon gelijk zijn rijbewijs inleveren.

Z-1006-2007 Aanhouding in Axel
Zondag om 00.45 uur werd een 18-jarige inwoner van Axel op de Kerkdreef in zijn woonplaats aangehouden.
Hij had ruzie gekregen in een horecabedrijf in de Zeestraat. Toen de politie bij het horecabedrijf aankwam, reed de 18-jarige, zonder helm, op een bromfiets zonder achterlicht weg. Nadat onderweg nog een 19-jarige vrouw uit Axel achterop de bromfiets was gestapt, gingen de twee in een bocht onderuit. De bestuurder ging er nogmaals vandoor waarbij de vrouw, met een geschaafde rug, op het wegdek achterbleef. Toen hij nog een keer viel en hierbij een geparkeerde auto beschadigd raakte, werd hij aangehouden. De bromfiets, die voozien was van een oud verzekeringsplaatje, werd in beslag genomen. De 18-jarige werd na het opmaken van een proces-verbaal, omstreeks 06.00 uur weer in vrijheid gesteld.

---- --