Politie Midden- en West Brabant

erzamelpersberichten MWB 08-04-07

TILBURG, 8 april 2007

DISTRICT OOSTERHOUT

Spookrijder mogelijk veroorzaker ernstig verkeersongeval

SPRANG CAPELLE Bij een verkeersongeval op de Rijksweg A59 waarbij ongeveer 12 autos betrokken waren, raakten vanmorgen 4 inzittenden gewond. De slachtoffers zijn overgebracht naar een ziekenhuis in Tilburg. Een hiervan was er ernstig aan toe.

Kort na 07.00 uur kwam bij de gemeenschappelijke meldkamer de melding binnen van een ongeval met beknelling op de Rijksweg A59 ter hoogte van de afslag Sprang-Capelle. Omdat het zicht door de dichte mist op dat moment erg slecht was zijn alle beschikbare politie-eenheden direct ter plaatse gegaan. Daar troffen ze in totaal 12 beschadigde autos aan. De Rijksweg werd deels afgezet waarna de hulpdiensten de eerste hulpverleenden. Een van de slachtoffers zat bekneld in zijn auto. De brandweer kwam eraan te pas om de man uit zijn benarde positie te bevrijden. In totaal werden vier betrokkenen overgebracht naar het Tweestedenziekenhuis in Tilburg (De identiteit van de slachtoffers is ten tijde van het verspreiden van het bericht was nog niet bekend).

De politie stelde ter plaatse een onderzoek naar de toedracht. Diverse getuigen werden gehoord en een sporenonderzoek ingesteld. Het eerste onderzoek ter plaatse wees uit dat de aanrijding vermoedelijk ontstaan is door een spookrijder. De weg werd rond 10.30 uur vrijgegeven voor het verkeer.

DISTRICT BREDA

Auto in greppel, bestuurder raakt bekneld

ALPHEN-CHAAM Gisteravond raakte op de Stijbeekseweg een 45 jarige automobilist uit Breda bekneld onder zijn auto nadat hij betrokken was bij een eenzijdige aanrijding. Het slachtoffer is met inwendig letsel overgebracht naar het Amphiaziekenhuis in Breda.

Rond 23.45 uur kwam er bij de politie de melding binnen van een verkeersongeval met letsel. Ter plaatse troffen de agenten een auto, liggend op de kop in een greppel aan. Al snel werd duidelijk dat de bestuurder op dat moment bekneld lag onder de auto. Een takelwagen van de brandweer kwam eraan te pas om het slachtoffer te bevrijden. Uit het eerste politieonderzoek blijkt dat de automobilist reed over de Strijbeekseweg in de richting van Ulvenhout. Door onbekende oorzaak raakte zijn auto in de slip en botste tegen een taluud waarna de auto over kop sloeg en terecht kwam in een greppel.

De politie is op zoek naar een ouder echtpaar die kort na het ongeval bij een nabijgelegen woning alarm heeft geslagen. De politie verzoekt dringend deze mensen contact op te nemen via het algemene nummer: 0900-8844.

Auteur: Desiree Brabers