Politie Twente

Persberichten Politie Twente 7 april 2007

Tanja Rijsman: 053-4555588

Motorrijder weigert ademanalyse

Hengelo

Vrijdag 6 april omstreeks 22.10 uur houden agenten aan de Bankastraat in Hengelo een motorrijder staande, omdat zij vermoeden dat hij onder invloed is van alcohol. Als de man de blaastest doet, geeft deze een positief signaal. De verdachte, een 43-jarige man uit Borne is hierop aangehouden en voor ademanalyse meegenomen naar het bureau. Daar weigert hij mee te werken aan de ademanalyse. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd ook wordt proces-verbaal opgemaakt vanwege de weigering. (07-044914)

Bestuurder maakt de nodige verkeersovertredingen

Almelo

Zaterdag 7 april omstreeks 3.45 uur houdt de politie aan de J. van Ruysdaelstraat in Almelo een bestuurder van een personenauto staande. De man, een 34-jarige Almeloër, verleent op dat moment geen voorrang aan de politieauto en draagt geen gordel. Als de agenten een blaastest afnemen blijkt de bestuurder onder invloed van alcohol. Hij is hierop aangehouden en voor ademanalyse meegenomen naar het bureau. De test wijst 1,1 promille uit. Omdat de man een recidivist is, wordt zijn rijbewijs ingevorderd. Ook blijkt dat de auto niet verzekerd is. Voor de gemaakte overtredingen wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-044989)

Vernieling ruit

Almelo

Zaterdag 7 april omstreeks 5.00 uur zien politieagenten dat een jongeman een ruit intrapt aan de Marktstraat in Almelo. De jongeman, een 17-jarige Almeloër is hierop aangehouden voor vernieling. Hij komt in aanmerking voor een HALT-traject. (07-045011)

Aanrijding met letsel

Wierden

Vrijdag 6 april omstreeks 12.30 uur vindt op de kruising Nijverdalsestraat, Nottermorsweg en Vossenbosweg in Wierden een ongeval plaats. Een 33-jarige bestuurder uit Lelystad rijdt met z'n bestelauto over de Nijverdalsestraat en rijdt de kruising op. Het stoplicht is volgens de bestuurder op dat moment oranje. Een 40-jarige bestuurder uit Hoge Hexel komt met z'n personenauto uit de richting van de Nottermorsweg en rijdt de kruising op door een groen licht. Dit heeft een aanrijding tot gevolg. De 33-jarige bestuurder raakt bij het ongeval licht gewond en is per ambulance voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. (07-044648)

Aanrijding met letsel

Enter

Vrijdag 6 april omstreeks 18.30 uur vindt op de kruising Rijssenseweg met de Rondweg in Enter een aanrijding plaats tussen een personenauto en een scooterrijder. Een 35-jarige bestuurder uit Hengelo (Gld) rijdt met z'n auto over de Rijssenseweg in de richting van de Vonderweg. Als hij rechtsaf de rondweg op wil rijden, ziet hij een scooterrijder die op het naastgelegen fietspad rijdt, over het hoofd. Dit heeft een aanrijding tot gevolg waarbij de scooterrijder, een 16-jarige man uit Enter, licht gewond raakt. Het slachtoffer wordt ter plaatse door het ambulancepersoneel behandeld. (07-044854)

Aanrijding met letsel

Enschede

Vrijdag 6 april omstreeks 22.10 uur vindt op het kruispunt Knalhutteweg met de Aamsveenweg in Enschede een aanrijding plaats tussen twee personenauto's. Een 51-jarige bestuurster uit Haaksbergen rijdt over de Aamsveenweg en verleent geen voorrang aan een voor haar van rechts komende bestuurder. Hierdoor ontstaat een aanrijding. De 51-jarige vrouw uit Haaksbergen en haar passagier, een 56-jarige man uit Haaksbergen zijn met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De 36-jarige bestuurder uit Heek (D) bleef ongedeerd. Beide voertuigen zijn door de aanrijding ernstig beschadigd en zijn afgesleept. De politie heeft een onderzoek in gesteld naar de toedracht van het ongeval. (07-044924)

Reeks autokraken

Langeveen

In de nacht van donderdag 5 op vrijdag 6 april werden in Langeveen verschillende auto's open gebroken. Het gaat om auto's aan de Hardenbergerweg, Bruinehaarseg, Iemenboersweg en Weuststraat. Bij de politie kwamen ten minste tien aangiftes binnen van gedupeerden. De daders maakten met name audio-apparatuur buit. De politie heeft een onderzoek ingesteld. (07-044924)

---- --

Persberichten Politie Twente 8 april 2007

Tanja Rijsman: 053-4555588

Winkeldief aangehouden

Enschede

Zaterdag 7 april omstreeks 16.00 uur houden agenten in de Klanderij in Enschede een 25-jarige Enschedeër aan. De man is in het bezit van diverse artikelen die van diefstal afkomstig zijn. Hij is ingesloten voor verhoor. (07-045226)

Jongelui negeren waarschuwing en rijden onder invloed

Hengelo

Zaterdag 7 april omstreeks 18.30 uur krijgt de politie een melding van overlast aan de Nijhuisbinnenweg. Ter plaatse treft de politie vier Duitse jongeren die een vuurtje hebben gemaakt en nogal wat troep veroorzaken. Ze hebben drank bij zich en een auto en ze bevinden zich in een weg waarvoor gesloten verklaring geldt. De politie waarschuwt hen de troep op te ruimen en vervangend vervoer te regelen. De agenten blijven in de buurt posten. Even later komt de auto met de vier jongelui voorbij rijden. Hierop is de bestuurder, een 20-jarige man uit Duitsland, staande gehouden voor een ademtest. Hij is onder invloed van alcohol en wordt aangehouden en voor ademanalyse meegenomen naar het bureau. De test wijst 1,6 promille uit. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de auto is tijdelijk gestald, zodat er niet meer mee gereden kan worden. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-045298/294)

Bestuurder onder invloed rijdt deuk in auto

Holten

Zaterdag 7 april omstreeks 21.40 uur krijgt de politie een melding van een bestuurder die gevaarlijk rijgedrag vertoont. De politie stelt een onderzoek in en treft aan de Keizersweg in Holten een auto met schade. De eigenaar, een 32-jarige man uit Holten, blijkt met de auto te hebben gereden. Hij is onder invloed van alcohol en wordt aangehouden voor ademanalyse. De test wijst 1,6 promille uit. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-045320)

Horecabezoeker vernielt ruit

Denekamp

Zaterdag 7 april omstreeks 23.30 uur krijgt de politie een melding van een lastige horecabezoeker aan de Eurowerf in Denekamp. De man, een 29-jarige inwoner van Denekamp, is het niet eens met de rekening en slaat om die reden een ruit in van het etablissement. Hij is later op de avond in z'n woning aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau, waar hij is ingesloten. (07-045366)

Jongelui aangehouden voor vernieling ABRI

Delden

Zondag 8 april omstreeks 1.45 uur meldt een voorbijganger dat jongelui een ABRI vernielen. De politie houdt hierop aan de Hengelosestraat in Delden drie verdachten aan. Het gaat om een 19-jarige man uit Borne, een 18-jarige man uit Delden en een 17-jarige man uit Borne. Ze zijn voor verhoor meegenomen naar het bureau waar ze zijn ingesloten. (07-045397)

Bromfietser onder invloed

Oldenzaal

Zondag 8 april omstreeks 3.00 uur zien agenten aan de Ootmarsumsestraat een bromfietser zonder verlichting en helm. De bromfietser, een 16-jarige Oldenzaler, is hierop staande gehouden en bleek onder invloed, waarop hij is aangehouden en voor ademanalyse mee kon naar het bureau. De test wees 1,6 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-045417)

Belediging loopt uit tot opstootje

Enschede

Zondag 8 april omstreeks 3.45 uur komt ontstaat een opstootje bij een horecagelegenheid aan de Stadsgravenstraat in Enschede. Een 21-jarige Enschedeër was betrokken bij een conflict. Als de politie wil uitzoeken wat er aan de hand is, begint hij beledigende opmerkingen te roepen. Agenten houden de man hierop aan. De verdachte verzet zich hevig en de groep die bij hem hoort bemoeit zich er ook mee, waardoor een opstootje ontstaat. Uiteindelijk lukt het agenten om de man aan te houden en mee te nemen naar het bureau. Daar is hij ingesloten. (07-045422)

Containerbrand; mogelijke brandstichter aangehouden

Almelo

Zondag 8 april omstreeks 5.15 uur vindt aan het Twenthe-plein in Almelo een containerbrand plaats. In de omgeving houdt zich een verdacht persoon op. De politie houdt hem aan, het gaat om een 23-jarige Almeloër die eerder bij brandstichting betrokken is geweest. De man is voor verhoor meegenomen naar het bureau waar hij is ingesloten. De brandweer heeft de brand geblust. (07-045455)

Ongeval met letsel; bestuurder in kritieke toestand naar ziekenhuis

Vriezenveen

Zaterdag 7 april omstreeks 20.15 uur vond aan de Bovenlandweg in Vriezenveen een eenzijdig ongeval plaats. Een 29-jarige bestuurder uit Langeveen raakte hierbij ernstig gewond. De toedracht van het ongeval is nog niet helder. De bestuurder kwam met de zijkant van zijn auto tegen een boom en eindigde in de sloot. De bestuurder raakte zwaar gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Op dit moment is zijn toestand kritiek stabiel. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. (07-045303)

Ongeval met letsel

Oldenzaal

Zondag 8 april omstreeks 4.00 uur vond aan de Vos de Waelstraat in Oldenzaal een eenzijdig ongeval plaats. Een 28-jarige bestuurder uit Cadier en Keer (Limburg) reed over Vos de Waelstraat in de richting van de Oliemolenstraat. De man raakte op een gegeven ogenblik de macht over het stuur kwijt, waardoor hij tegen de afrastering van een bouwplaats botste en op de kop op een bouwterrein eindigde. De bestuurder is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een onderzoek in gesteld naar de toedracht van het ongeval. (07-045438)

---- --