Politie Drenthe

Zondag

Assen, 08-04-2007

Bromfietsers onder invloed aangehouden
HOOGEVEEN - Zaterdagavond zagen agenten een bromfietser rijden over de K. de Raadstraat. Controle wees uit dat de bromfiets niet verzekerd was en de man meer alcohol in zijn bloed had dan is toegestaan, namelijk 1,1 promille. De 37-jarige Hoogevener kreeg twee bekeuringen. (07-128818)

KLAZIENAVEEN - In de nacht van zaterdag op zondag zagen agenten een bromfietser zonder helm rijden over het van Echtenskanaal NZ. Controle wees uit dat de 32-jarige bestuurder uit Klazienaveen ook nog eens teveel gedronken had. Hij had een promillage van 1,2. (07-128896)

Agenten zien alcomobilist stunten
EMMEN - In de nacht van zaterdag op zondag zagen agenten vreemd rijgedrag bij een automobilist. Een 39-jarige bestuurder uit Chaam reed vanaf de Westerstraat aanvankelijk de verkeerde rijbaan van de Hondsrugweg op, maar op het laatste moment herstelde hij dit. Hierdoor moest een naderende bestuurder sterk uitwijken om een aanrijding te voorkomen. Na deze manoeuvre reed den man uit Chaam richting Bargeres met een snelheid van 80 km/uur. Controle wees uit dat de man een alcoholpromillage had van 0,7. Na overleg met een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie kreeg de man een transactie aangeboden van - 300,-. (07-128888)

Jongen beroofd van portemonnee
ROLDE - In de nacht van zaterdag op zondag werd een 16-jarige jongen van zijn portemonnee beroofd. Op weg naar huis werd de knaap in de nabijheid van een snackwagen aan de Hoofdstraat aangesproken door een onbekende jongen, wit T-shirt, kort blond haar en ongeveer 1.85m lang. Deze jongen pakte hem vast en duwde hem tegen een muur en eiste zijn portemonnee. Nadat hij die afgegeven had rende de overvaller snel weg. Een ingesteld onderzoek in de omgeving heeft nog niets opgeleverd. (07-128899)

Politie houdt man aan na geweld tegen portier
EMMEN - In de nacht van zaterdag op zondag hebben agenten een 19-jarige man uit Barger Compascuum aangehouden nadat hij een portier van een disco aan de Splitting had geslagen. De 30-jarige portier uit Emmen kreeg een klap nadat hij twee vechtende groepen jongeren probeerde te scheiden. (07-128871)

Ramen ingeslagen na kinderruzie
ZWARTEMEER - Nadat zaterdagmiddag twee kinderen ruzie met elkaar kregen bemoeide één van de vaders zich ermee. Er werden wat tikken uitgedeeld. Dat pikte de 36-jarige vader van een ander kind niet. Samen met zijn drie zonen (15, 17 en 18 jaar) stapte hij in de auto, reed aan de Banken de tuin van eerdergenoemde vader in en met een knuppel werden de ramen van de woning ingeslagen. De vader en zonen werden later in hun woning aangehouden en ingesloten voor verhoor. (07-128768)

Agenten houden mannen aan na geweld
MEPPEL - Zaterdagavond reed een 30-jarige man uit Meppel op zijn scooter over de Hoogeveenseweg. Bij hem achterop zat een 19-jarige plaatsgenoot. Bij het passeren van een groep jeugd werd er gescholden omdat beide partijen vonden dat ze last van elkaar hadden. Hierna werd een 16-jarige knaap uit de groep geslagen door de scooterbestuurder. Ook werden door de beide mannen volgens de jeugd bedreigingen geuit. Agenten hebben de beide scooterrijders aangehouden. De 19-jarige man vernielde tijdens de rit naar het bureau het interieur van de politieauto. Beide mannen zijn ingesloten voor verder onderzoek.(07-128825)

Speed aangetroffen bij vrouw
HOOGEVEEN - In een horecagelegenheid aan het Schutsplein werd bij een 26-jarige vrouw 2 gram speed aangetroffen. Dat werd door de politie in beslag genomen en de vrouw kreeg een proces-verbaal. (07-128849)

Ook fietsverlichting na nachtje stappen
HOOGEVEEN - De politie heeft aan het eind van de afgelopen nacht fietsers gecontroleerd op hun verlichting. Achttien fietsers kregen een bekeuring omdat de verlichting niet deugde. (07- 128892)

Vrouw geeft valse naam op
ASSEN - In de nacht van zaterdag op zondag zagen agenten een vrouw zonder verlichting over de Dr. Nassaulaan fietsen. Nadat ze tegen haar zin was afgestapt kon zij zich niet legitimeren. Zij gaf haar naam op en na controle bleek dat een foute naam te zijn. Hierop kreeg ze nog een bekeuring, nu voor het opgeven van een valse naam. (07-128836)

Burgersurveillance valt niet op
HOOGEVEEN - In de nacht van zaterdag op zondag zagen agenten in burgerkleding dat een groep van vier knapen vanuit het centrum de Bentinckslaan inliepen. De agenten zagen dat de groep baldadig was en spiegels van geparkeerde auto-s inklapten. Nadat zij een klap hoorden en een afgebroken spiegel zagen hebben zij twee 20-jarige mannen uit deze groep aangehouden. Zij bekenden later dat zij baldadig gedrag vertoonden en dat een van de jongens tegen een auto was geduwd waardoor een spiegel afbrak. De vier wonen in de onmiddellijke omgeving van de auto-s waarvan de spiegels werden ingeklapt of afgebroken. (07-128891)

Bert Peters is vandaag de dienstdoende voorlichter van politie Drenthe. Om met hem in contact te komen of voor informatie over deze berichten kunt u bellen met 0592 - 45 1280.


Laatst gewijzigd 08-04-2007 12:36