Nederlandse Tafeltennisbond


Succes in landentoernooi Open Tjechische

08-04-2007

Op de laatste dag Tsjechië was er open wederom succes voor de Nederlandse afvaardiging. De Nederlandse teams behaalden tweemaal zilver en éénmaal brons.

Wendy Schrijver en Kelly van Zon hadden zich door winst op Polen voor de halve finale van het landentoernooi geplaatst. Vooraf was duidelijk dat het dubbel de cruciale wedstrijd zou worden. Net als tegen Polen werd het initiatief genomen en de 3-1 winst was terecht. De beslissing viel in de laatste wedstrijd. Wendy Schrijver komt in de vijfde game voor met 10-4. Na een zenuwslopend slot won Wendy met 11-9. Ukraine was in de finale de tegenstander van Nederland. Kelly van Zon speelde sterk en won beide single wedstrijden. Het dubbelspel was te wisselvallig. Er waren zeker kansen om een 2-0 voorsprong te nemen, echter de Nederlandse dames verloren het dubbel met 3-2. In de beslissende laatste wedstrijd ging de strijd om het goud in de vijfde game verloren. Wendy kon tot de wissel bijblijven, daarna loopt Antonia Khodzynskaya weg en won met 11-8. Nederland behaalde hiermee het zilver.

In de mannen klasse 6 speelden Nico Blok en Harold Kersten zich relatief eenvoudig naar de halve finale. Nico Blok won van David Wetherill en Harold Kersten won van Wiliam Bayley. In het dubbelspel waren de Nederlandse heren met name tactisch sterker en wonnen met 3-0.

In de finale was Rusland met 3-0 te sterk. De verschillen waren gering. Nico Blok speelde een goede partij tegen Buzin. De forehand aanval kon slechts sporadisch in stelling worden gebracht en Buzin won telkens met nipt verschil. Ook Harold Kersten kon het niet bolwerken tegen Alexander Esalouw. Na verlies van het dubbel moesten Harold en Nico genoegen nemen met zilver.
De heren klasse 9 behaalden brons. In de poulewedstrijden had Nederland het moeilijk tegen Kroatië. In de halve finale werd verloren van Frankrijk. Oliver Chateigner won van Ronald Vijverberg en Gerben Last. In de beslissende vijfde partij verloor Ronald Vijverberg van de tweede man van Frankrijk (Karim Boumedouha). De strijd om het zilver werd in het voordeel van Nederland beslist. Zowel Tonnie Heijnen als Gerben Last wonnen van Kimmo Jokinen. In het dubbel domineren de Nederlanders en wonnen vrij eenvoudig van de Finnen. De heren Last, Heijnen en Vijverberg behalen met de 3-2 winst het brons.