Verzamelberichten zaterdag en zondag

's-Hertogenbosch, 08-04-2007

Politie pakt huiselijk geweld aan

's-Hertogenbosch - Zaterdagmiddag is in de Boksheuvelstraat een 32-jarige man in zijn woonplaats aangehouden. De man had zojuist elders op straat in 's-Hertogenbosch zijn vriendin enkele vuistslagen in het gezicht en schoppen in haar buik gegeven. Getuigen zagen dit en waarschuwden direct de politie. De verdachte is ingesloten.

Later deze avond is op het politiebureau een 38-jarige Bosschenaar aangehouden. De man meldde zich daar. Hij wordt ervan verdacht eerder deze avond zijn vriendin te hebben bedreigd en haar geld hebben afgepakt. De Bosschenaar is na verhoor op het politiebureau weer in vrijheid gesteld.

Politie houdt drie mannen aan na vechtpartij

Oss - Vrijdagavond kreeg de politie de melding dat er een vechtpartij plaatsvond tussen meerdere personen in de Vorstershoekstraat. Ter plaatse heeft de politie een 34-jarige, een 27- en een 47-jarige Ossenaar aangehouden. De mannen worden verdacht van mishandeling van elkaar. De 34- en 27-jarige Ossenaren liepen als gevolg van deze vechtpartij enkele snijwonden op en zijn ter controle en behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De politie nam enkele messen en honkbalknuppels in beslag. De verdachten zijn voor nader onderzoek naar de toedracht inverzekering gesteld.

Politie houdt alcoholcontrole

Oss - In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie tijdens een alcoholcontrole in het centrumgebied van Oss in totaal negen bestuurders aangehouden vanwege het rijden onder invloed van alcohol. Van deze bestuurders bleek een 18-jarige Ossenaar tevens niet in het bezit van een rijbewijs. Twee automobilisten waren zogenaamde -beginnende bestuurders- en van één bestuurder werd het rijbewijs ingenomen. De politie nam deze nacht 320 blaastesten af.

De politie constateert steeds vaker dat jonge bestuurders met alcohol op, achter het stuur kruipen. Dit blijkt onder andere uit enkele controles die recentelijk in Oss zijn gehouden. De helft van het aantal aangehouden automobilisten was een beginnend bestuurder. De minimale geldboete bedraagt 220 euro. Bovendien wordt er bij een promillage van 1,3 promille (bij een beginnend bestuurder 0,8 promille) een Educatieve Maatregel Alcohol en Verkeer (EMA) voorgeschreven. Ook wordt dan het rijbewijs ingevorderd.

Ravenstein - Zaterdagochtend is in de Hertogstraat een 20-jarige beginnend bestuurder uit Renkum gewond geraakt. De automobilist kwam met zijn auto tegen een boom tot stilstand. De verdachte bleek onder invloed van alcohol. Hij is met onbekend inwendig letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Politie houdt jongeren aan na vernielingen

Schijndel - In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de politie de melding van een oplettende getuige dat zij glasgerinkel hoorde bij een pand aan de Jan van Amstelstraat. Ter plaatse troffen de agenten in en in de omgeving van het pand vijf personen aan. Enkele ruiten van het pand waren vernield. De 15, 16 en 18-jarige jongens uit Schijndel en 's-Hertogenbosch zijn aangehouden op verdenking van deze vernielingen. Alle vijf zijn ingesloten op het politiebureau voor nader verhoor.

Elshout - In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie de melding van een getuige dat enkele jongeren in De Wolfshoek verkeersborden en paaltjes uit de grond trokken. In de Tuinbouwweg in Haarsteeg kon de politie met behulp van signalementen vier jongens uit Vlijmen, in de leeftijden van 17, 18 en 19 jaar, aanhouden. Zij zijn voor verhoor ingesloten.

Verdachten heling gestolen auto aangehouden

's-Hertogenbosch - In de nacht van zaterdag op zondag zagen surveillerende agenten op de Van Broeckhovenlaan een auto rijden die geen juiste verlichting voerde. Toen de agenten de auto wilden laten stoppen, renden alle inzittenden weg. In de Dr. Poelsstraat en de Johan van de Veldestraat konden de drie personen alsnog worden aangehouden. De auto waarin zij reden bleek op 5 april jl te zijn gestolen in 's-Hertogenbosch. De drie Bosschenaren van 17 en 18 jaar oud zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Politie houdt berover aan

Rosmalen - Zaterdagavond kreeg de politie de melding van een getuige dat zojuist een vrouw van haar tas was beroofd in de Buskeshoeven. De 38-jarige vrouw uit Rosmalen zou door de man onder bedreiging van een mes gedwongen zijn geld te pinnen. Enkele ogenblikken later kon de 27-jarige Bosschenaar in zijn woning worden aangehouden. De verdachte is voor nader onderzoek inverzekeringgesteld. De verdachte en het slachtoffer zijn bekenden van elkaar.

Auto-inbreker op heterdaad betrapt

's-Hertogenbosch - In de nacht van zaterdag op zondag zag een oplettende getuige dat er in de Van de Does de Willeboissingel iemand aan het inbreken was in een geparkeerd staande personenauto. De man waarschuwde direct de politie en deze kon de 28-jarige verdachte uit Vlijmen in de Buitenhaven aanhouden. Er bleek bij meerdere auto-s in deze straat te zijn ingebroken. De man had enkele goederen bij zich die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. De verdachte is voor nader onderzoek inverzekeringgesteld.

Ontsnapte hond alsnog in beslag genomen

Rosmalen - De ontsnapte hond, die twee weken eerder ervan werd verdacht enkele dieren te hebben doodgebeten, is vrijdagmiddag in een pand aan de Peter de Gorterstraat opnieuw in beslag genomen. De hond ontsnapte twee weken geleden uit een asiel. De 26-jarige eigenaar zou zich volgens afspraak bij de politie melden als zijn hond weer terecht was. De man zonder vaste woon- of verblijfplaats, heeft dit niet gedaan en is aangehouden. De hond is, in afwachting van een beslissing van Justitie, elders ondergebracht.

Aanhouding na verkeersruzie

Schaijk - Zaterdagmiddag is in zijn woning in Schaijk een 42-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht eerder deze middag op de Rijksweg naar aanleiding van onenigheid in het verkeer een 22-jarige automobilist uit Schaijk te hebben geslagen. De 42-jarige automobilist mocht na verhoor op het politiebureau weer huiswaarts keren.

Politie houdt man aan na mishandeling

's-Hertogenbosch - Zaterdagmiddag is in de Arena een 25-jarige man uit Rotterdam aangehouden. De man drong kennelijk voor bij een vrouw aan de kassa van een winkel en werd daar buiten op aangesproken door enkele personen. De man sloeg vervolgens enkele omstanders waaronder de 29-jarige vrouw uit Boxtel. De inmiddels gewaarschuwde en gearriveerde politie kon de man enkele ogenblikken later in de Visstraat aanhouden. Hij is voor verhoor ingesloten.

Politie onderzoekt brandstichting

Boekel - Zaterdagmiddag rond 17.30u brak er brand uit in een leegstaand pand aan de Prof van de Veldenstraat. De brandweer heeft de brand kunnen blussen. De bewoners van aangrenzende huizen moesten deze tijdelijk verlaten. Als gevolg van de brand is er asbest vrijgekomen. De brandweer vermoedt dat er sprake is van brandstichting. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld.

Politie neemt harddrugs in beslag

's-Hertogenbosch - Zaterdagavond is in de Socrateslaan een 26-jarige man uit Vught aangehouden. De man bleek zeven pillen, een flesje vermoedelijk GHB en enkele zakjes vermoedelijk speed bij zich te hebben. De verdachte is hierop aangehouden en voor nader onderzoek op het politiebureau inverzekeringgesteld. De drugs zijn in beslag genomen.

Schijndel - In de nacht van zaterdag op zondag is in De Heikampen een 18-jarige man in zijn woonplaats aangehouden. De man had een zakje met vermoedelijk cocaïne en XTC bij zich.


Laatst gewijzigd 08-04-2007 15:26