Ministerie van Defensie

08-04-2007 20:12

STOFFELIJK OVERSCHOT SERGEANT AANGEKOMEN IN NEDERLAND

Naaste collega's van sergeant 1 Robert Donkers dragen het stoffelijk overschot in een C-130 Hercules van de Koninklijke Luchtmacht - Foto: Sjoerd Hilckmann, AVDD

Zondagavond landde op vliegbasis Eindhoven het vliegtuig met aan boord het stoffelijk overschot van sergeant 1 Robert Donkers. De landmachtmilitair werd met beperkt ceremonieel in Nederland ontvangen. Hij kwam vrijdag bij een noodlottig ongeval in Uruzgan om het leven.

Zaterdag namen collegaâs op Kamp Holland in Tarin Kowt afscheid. Een voltallige Taskforce, samen met leden van de Afghaanse strijdmacht, stond aangetreden, terwijl het stoffelijke overschot van Sergeant 1 Robert Donkers in een gereed staande Hercules werd gedragen.

Militairen op Kamp Holland treuren tijdens de ramp-ceremonie. Zij staan allen opgesteld langs de onverharde landingsbaan van Kamp Holland te Tarin Kowt - Foto: Sjoerd Hilckmann, AVDD
Onder een invallende schemer keken de militairen met strakke gezichten voor zich uit terwijl hun 33-jarige collega, voor de laatste keer vertrok vanaf Tarin Kowt. Als eerbetoon aan hun landmachtcollega vlogen twee Apache-helikopters zij aan zij over het gereedstaande toestel. Na het opstijgen maakte het vliegtuig met aan boord Robert Donkers nog een keer een fly-by over Kamp Holland. Vanaf Kandahar vloog een KDC-10 het lichaam vandaag over naar Nederland.

Om uw deelneming te betuigen aan de nabestaanden van sergeant Robert Donkers is een condoleanceregister geopend. Klik hier voor het condoleanceregister.

Overzicht van de ceremonie op Kamp Holland - Foto: Sjoerd Hilckmann, AVDD