Ingezonden persbericht

Dominick Muermans rijdt ijzersterke inhaalrace op Las Vegas
---

LAS VEGAS, NEVADA, 08 APRIL 2007 - Op het stratencircuit van Las Vegas heeft Dominick Muermans in de Champcar Atlantic een sterke indruk achtergelaten. Muermans reed een bijzonder goede inhaalrace totdat hij drie bochten voor de finish de gespinde wagen van de Zwitserse De Silvestro raakte. Hij beschadigde hiermee zijn achterwielophanging en moest zijn race voortijdig staken. Hij finishte uiteindelijk op de zestiende plaats. De rijder van Jensen MotorSport pakte in de openingsrace direct vijf kampioenschappunten. In de 'Rookie of the Year' Cup bezet hij met dit puntenaantal de tiende plaats.

Muermans begon zijn weekend ongelukkig. Zijn eerste kwalificatie moest hij door een touché tegen de bandenstapels noodgedwongen afbreken. Nadat Muermans op zaterdagmorgen een goede ochtendtraining reed, kreeg hij tijdens de middagtraining de kans niet om zijn startpositie te verbeteren. In de afsluitende sessie probeerde de 22-jarige rijder een goede tijd neer te zetten, maar moest zijn snelste ronde maar liefst vier maal onderbreken door de rode vlag situaties die veroorzaakt werden door andere rijders. Met een 24e tijd (1:34.835) belandde hij uiteindelijk op de twaalfde rij op de startgrid.

Op zondagmiddag kwam Muermans in de Champcar Atlantic race goed uit de startblokken. Hij won maar liefst vier posities en kwam na een ronde als zeventiende door. De wedstrijd werd gekenmerkt door veel crashes, waardoor in de 50 minuten durende race langer achter de safety car werd gereden dan op een vrije baan. Muermans wist de crashes behendig te omzeilen en klom naar de twaalfde plaats. In de dertiende ronde lukte het hem om een grote crash te ontwijken waardoor hij zich in de top 10 wist te rijden. In de laatste ronde ging het echter alsnog mis. Muermans kreeg via de boordradio te horen dat een wagen voor hem was gespind en ging van het gas. Hij kon echter niet voorkomen dat hij de wagen van Simona de Silvestro raakte. Met de voorkant van de wagen kon hij er nog wel omheen komen, de achterkant van de wagen gleed tegen de gespinde wagen aan. Muermans viel hierdoor terug naar de zestiende plaats. Desondanks kijkt Muermans terug op een enerverend raceweekend.

DOMINICK MUERMANS: "Ik reed een goede race waar ik telkens uit de crashes bleef. Daarom is het erg jammer dat ik in het zicht van de haven moest opgeven, want ik had als negende kunnen finishen. Het was echt een supervet weekend! Ik heb veel geleerd van deze race op Las Vegas. Ik heb gemerkt dat je hier in Amerika vooral met je verstand moet rijden, terwijl je in Europa veel moet pushen om tot een goed resultaat te komen. Ik zie deze eerste van totaal drie races in de Champcar Atlantic als een goede voorbereiding op het Formula Master seizoen. Ik ga hier nog een paar dagen trainen met Robert Doornbos en mijn trainer Nick en zullen daarna vertrekken naar Long Beach. Ik heb er bijzonder veel zin in!"