Ingezonden persbericht

JUNIOR STROUS WORDT KNAP ZESDE IN CHAMPCAR ATLANTIC RACE OP LAS VEGAS

LAS VEGAS, NEVADA, 08 APRIL 2007 - In de openingsrace van het Champ Car Atlantic kampioenschap heeft Junior Strous beslag weten te leggen op de zesde plaats. De Nederlander die tijdens de Vegas Grand Prix van een vijftiende positie vertrok, vocht gedurende de race vele boeiende duels uit, waarbij Strous uiteindelijk op de zesde positie belandde. In de stand om het kampioenschap staat de debutant na de openingsrace op de zesde plaats met 19 punten. In het 'Rookie of the Year' klassement bezet de Condor Motorsports-coureur de vierde positie met evenveel punten.

Junior Strous kwam met veel vertrouwen naar het 3.862 meter lange stratencircuit van Las Vegas (USA), waar hij vrijdagochtend de eerste vrije training reed. In deze sessie voor aanvang van de eerste kwalificatie, zette Strous de achtste tijd (1:35.950) op de klokken. In de eerste kwalificatie van vrijdagmiddag probeerde hij een snelle tijd neer te zetten, maar na enkele ronden brak de achterstabilisator van zijn wagen, iets wat het team niet tijdig meer kon repareren. De Wassenaarder reed met het probleem aan zijn wagen door, maar kon zich niet meer verbeteren. Hij eindigde de eerste tijdtraining op de dertiende positie.

Na de kwalificatie begon Strous aan de tweede vrije training. Hij begon deze sessie sterk maar moest genoegen nemen met de tiende plek. In deze afsluitende kwalificatie had de rijder met startnummer 16 vanwege de vele neutralisaties niet het geluk aan zijn zijde. Vier keer werd de dertig minuten durende training onderbroken door een rode vlagsituatie. De 20-jarige coureur kon hierdoor met nieuwe banden niet tot een snelle rondetijd komen. Strous eindigde met een tijd van 1:32.615 als vijftiende. In de warming-up realiseerde Strous nog wel de snelste tijd. Deze werd echter weer afgenomen omdat deze onder rood zou zijn gezet. Hij eindigde uiteindelijk op de elfde plaats.

Op zondagmiddag kwam Strous in de Champcar Atlantic race goed uit de startblokken. Hij won direct een plaatsje en belandde op de veertiende stek. Doordat 'het blokken' in Amerika in tegenstelling tot Europa niet is toegestaan, kon Strous op het stratencircuit snel verder oprukken naar voren. De wedstrijd werd gekenmerkt door veel crashes, waardoor in de 50 minuten durende race langer achter de safety car werd gereden dan op een vrije baan. Strous wist de crashes echter behendig te omzeilen en eindigde de enerverende race over 22 ronden op de zesde plaats.

JUNIOR STROUS: "Ik ben tevreden met het resultaat. Het weekend begon slecht doordat mijn snelste tijden in de vrije trainingen, kwalificaties en warming-up maar liefst zes keer werd afgenomen, omdat ik deze onder rood zou hebben gereden. Ik moest hierdoor de race van een teleurstellende vijftiende plaats aanvangen. Gelukkig heb ik veel concurrenten kunnen inhalen en belandde ik op de zesde plaats. Het belangrijkste is dat de snelheid absoluut aanwezig is en dat ik in tegenstelling tot mijn concurrenten veel punten heb gescoord voor het kampioenschap. Ik heb bewezen dat ik ten aanzien van mijn ervaren teamgenoot Franck Perera (GP2) niets hoeft onder te doen en dat ik met de beste kan meestrijden voor de titel. Ik heb veel plezier beleefd aan de gevechten met de andere deelnemers. Ik hoop deze lijn over een week op Long Beach (Californië) te kunnen doortrekken!"

Resultaten Champ Car Atlantic, Las Vegas, Nevada, USA (zondag, 08 april 2007):
01. Raphael Matos, Sierra Sierra Enterprises, 50:39.638
02. Robert Wickens, Red Bull Team Forsythe, + 00.160
03. Jonathan Bomarito, PR1 Motorsports, + 01.770
04. James Hinchcliffe, Sierra Sierra Enterprises, + 03.955
05. Franck Perera, Condor Motorsports, + 05.510
06. JUNIOR STROUS, CONDOR MOTORSPORTS, + 08.369

Kampioenschapstand na 1 race:
01. Raphael Matos, Sierra Sierra Enterprises, 32 punten
02. Robert Wickens, Red Bull Team Forsythe, 30 punten
03. Jonathan Bomarito, PR1 Motorsports, 25 punten
04. James Hinchcliffe, Sierra Sierra Enterprises, 25 punten
05. Franck Perera, Condor Motorsports, 21 punten
06. JUNIOR STROUS, CONDOR MOTORSPORTS, 19 PUNTEN

Stand Rookie of the Year na 1 race:
01. Raphael Matos, Sierra Sierra Enterprises, 32 punten
02. Robert Wickens, Red Bull Team Forsythe, 30 punten
03. Franck Perera, Condor Motorsports, 21 punten
04. JUNIOR STROUS, CONDOR MOTORSPORTS, 19 PUNTEN