Ingezonden persbericht


Stichting Kinderboerderij 'd' Oosterhout'

Paasfeest op de kinderboerderij d' Oosterhout

Op 2e Paasdag (maandag 9 april) organiseert de kinderboerderij d'Oosterhout een leuk Paasfeest. Kinderen, tot 13 jaar, kunnen paaseieren zoeken op het erf rond de boerderij

Tussen 14.00-14.30 uur kunnen de kinderen naar de verstopte eieren zoeken. De kleinsten mogen daarbij natuurlijk een beetje door pappa of mamma geholpen worden.

Er zijn verschillende gekleurde eieren verstopt. Voor de vinders van de gouden, zilveren of bronzen eieren zijn er mooie en lekkere prijzen beschikbaar. Ook is er voor ieder gevonden blauw ei een prijsje.

Daarna zal er in het paviljoen de start zijn van de prijsvraag die we hebben opgezet om de kinderen een leuke naam te laten verzinnen voor hun eigen speelhoek die we in het paviljoen gaan inrichten. De uitslag zal op Koninginnedag bekend worden gemaakt.

Deze prijsvraag gaat samen met een kleurwedstrijd. We hebben een mooie tekening gemaakt van een kinderboerderij en iedereen tot 13 jaar mag meedoen. Een deskundige jury gaat eind april de drie mooiste kleurplaten per leeftijdgroep uitzoeken en ook deze prijswinnaars zullen op Koninginnedag in het zonnetje worden gezet en mogen dan een prijsje in ontvangst nemen.

Op 2e Paasdag zal er de hele middag een paashaas op het terrein rondlopen, die paaseitjes uitdeelt. En voor de echte snoepers hebben we ook een standje waar ieder bezoekend kind gratis een supergrote suikerspin kan afhalen. Ook kunnen de kinderen zich gratis laten schminken.

In de stal van de boerderij staat een broedmachine. Onze vrijwilligers willen u graag uitleggen hoe zo'n machine werkt en met een beetje geluk zullen er jonge kuikentjes zijn. Natuurlijk zijn onze vaste bewoners van de boerderij op hun paasbest aanwezig, zoals onze geiten (ook Jim en Jamai), schapen, konijnen, cavia's en onze koe Liesje.

Voor alle kinderen zijn er gratis paaseitjes en limonade bij de boerderij verkrijgbaar.

Het Paviljoen is op deze dag van 13.00 tot 16.30 geopend.

Hebt u, of heb jij, altijd al een konijntje of cavia willen hebben, maar dat kan niet vanwege gebrek aan beschikbare ruimte. Of omdat u vanwege andere bezigheden vaak van huis bent.

Maar het verlangen om voor een dier te willen zorgen is er wel en u hebt een of twee uurtjes over om daarmee bezig te zijn. Dan hebben wij de perfecte oplossing voor u.

Wij hebben namelijk konijnen, cavia's, kippen, eenden, ganzen, schapen,geitjes en zelfs een heel lieve koe die graag door u vertroeteld willen worden.

En wij hebben vrijwilligers, die af en toe wel eens een snipperdag willen nemen.

Dus er is plaatst voor enkele enthousiaste dierenverzorgers, die enkele momenten in de maand willen bijspringen op onze kinderboerderij. Natuurlijk zorgen wij voor een goede opleiding.

U mag zelf invullen wanneer u gelegenheid hebt en wat u het liefste doet. Er is keuze uit de volgende dagen:


* Een of meer dagen, ook weekend, 's morgens van 08.00 ­ 09.00uur, wanneer de dieren naar buiten gelatenn worden en de hokken schoongemaakt worden.


* Een of meer dagen, ook weekend, 's middags van 16.00 ­ 17.00 uur, als de dieren weer naar binnen gaan en gevoerd worden.


* Van dinsdag tot en met zondag 's middags van 13.30 ­ 17.00 uur om onze bezoekers te ontvangen en onze stagieres en leerlingen te begeleiden. Ook ontvangt u verschillende klassen uit de omliggende scholen, die bij ons biologielessen in praktijk volgen.

U ziet het. Er is voor iedereen op elk moment wel een plekje en het werk is zeer gevarieerd. Er is voor ieder wat wils. Uw vrijwillige inzet wordt door ons zeer gewaardeerd.

Hebt u belangstelling gekregen, bel ons dan even.

Nico Heijnis 0651 978 695 of met Bart Hoes 0655 306 555

Reguliere openingstijden:

Het paviljoen ­ dagelijks van 13.00 uuur t/m 17.00 uur

De boerderij ­ dinsdag tot en met zonndag van 13.30 uur t/m 16.30 uur.

Kinderboerderij d' Oosterhout

Vondelstraat 31

Alkmaar

072 547 01 75

www.kinderboerderijoosterhout.nl

Vondelstraat 31

1813 AA Alkmaar