Gemeente Weert

21 maart 2007

Atelierroute en KunstINkijk 2007

Kunst uit het weerter land in de tiendschuur

Zoals elk jaar organiseert de Stichting Kunstcentrum Weert op paasmaandag 9 april de Atelierroute. De kunstenaars openen de deuren van hun ateliers voor het publiek. Daarnaast zijn er tal van activiteiten. Ook start op de tweede paasdag in de Tiendschuur de tentoonstelling kunstINkijk 2007.

Voor het onderwijs is bij de tentoonstelling een kunstwerkdossier beschikbaar en voor mensen met kinderen een gratis activiteitenboekje.

Atelierroute
Dit jaar is een jubileumjaar. Voor de vijftiende maal organiseert de Stichting Kunstcentrum Weert een route langs de ateliers van kunstenaars in het Weerter land. De tocht langs de ateliers geeft de bezoeker de mogelijkheid te proeven van de verschillende kunstuitingen. Startpunt van deze kunstroute, die ieder naar eigen inzichten en voorkeuren kan maken, is locatie de Tiendschuur.

Ook dit jaar organiseren de leden van de stichting Kunstcentrum Weert extra activiteiten. Aan de IJzerenmanweg staat de reizende expositie Show Your Hope met werk van kunstenaars uit de hele wereld en in de Kunsthal hangt de collectie Het Bureau voor Naïve Kunst van Jac Vreeke. Tineke Prins presenteert om 14.00 uur aan de IJzerenmanweg een theateract. Op uitnodiging van architect Ton Wijnhoven exposeren Jan Tullemans, Joseph Driessens en Laura Caris hun werken in de door hem ontworpen aanbouw van Sociëteit Amicitia. In het Jacob van Horne presenteert vanaf 14.00 uur Greet Boekholt haar werk in de tentoonstelling Passie; BachÂŽs Matthäuspassion in 72 taferelen. In de kunstzaak De Smeêt in Nederweert tonen Rina de Corti, Rob Kars, Caroline van der Linden, Emmy van de Venne en Annemarie Verheijen, verenigd in Art Five, hun kunstwerken. Daarnaast kan de bezoeker kennismaken met de gastkunstenaars Berry Dohmen, Mariëtte aan de Meulen, Ton van de Rotten en Anne Marie Borggreven. Ook de volgende gasten laten hun werk zien: Liliane Konings in Atelier elle Kárt Weert, fotograaf Fred van Rijen in het atelier van Jac Vreeke en fotograaf Wouter van Buuren in het atelier van Rob Kars. De routebeschrijving is die dag te koop in het museum en vanaf 30 maart bij de VVV-Weert en aan de balie van het Infocentrum in de hal van het stadhuis voor E 1,50.

Expositie kunstINkijk
Op tweede paasdag maar ook daarna hangen of staan werken van alle deelnemende kunstenaars nog negen weken lang in de Tiendschuur. Wie een snel overzicht wil krijgen van de diverse Weerter kunstuitingen kan tijdens die weken dus in de Tiendschuur terecht. Voor kinderen met ouders die samen de tentoonstelling willen bekijken is gratis een activiteitenboekje beschikbaar.

Opening en rondleiding
De Tiendschuur opent op 9 april om 9.45 uur zijn deuren en om 10.15 uur opent de wethouder cultuur van de gemeente Weert, Harry Coolen, de expositie. Daarmee geeft hij ook het startsein voor de Atelierroute. Direct na de opening van de kunstINkijk geeft Nelleke Boon voor belangstellenden uitleg over de kunstwerken. Om 13.00 uur herhaalt zij de rondleiding.

Onderwijs
Het Gemeentemuseum Weert ontwikkelde in samenwerking met de Stichting Kunstcentrum Weert een kunstwerkdossier. De leerlingen kijken kritisch naar de kunstwerken en maken de opdrachten uit het dossier. Zo leren ze zich een eigen mening te vormen over hedendaagse kunst. Het basisonderwijs en het voorgezet onderwijs informeerden al met grote belangstelling naar het kunstwerkdossier. Ook ontvangt een aantal kunstenaars leerlingen in hun atelier.

Openingstijden en informatie

De expositie kunstINkijk is op 9 april van 9.45 tot 17.00 uur te bezoeken in het Gemeentemuseum Weert, locatie de Tiendschuur, gelegen aan de Recollectenstraat. De dagen erna, tot en met 10 juni 2007, van dinsdag tot en met zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Het museum is gesloten op 11 en 27 mei. Voor rondleidingen neemt u contact op met mw. J. Bongaarts, tel. (0495) 575 474 of mail j.bongaarts@weert.nl. Informatie over de activiteiten van de Stichting Kunstcentrum Weert kunt u vinden op het adres www.kunstcentrumweert.nl en over de Tiendschuur op www.museumweert.nl.

Noot voor de media,

Gemeente Weert