Ingezonden persbericht


50 JAAR LARRY KING OP TELEVISIE: KIJKER KIEST 5 BESTE 'LARRY KING LIVE' SHOWS

CNN International zendt favoriete top 5 van de kijkers uit van 9 t/m 13 april

Vanaf heden kunnen alle Larry Kingfans hun favoriete 'Larry King Live' shows kiezen via www.cnn.com/larry. De vijf shows met de meeste stemmen worden uitgezonden van maandag 9 tot en met vrijdag 13 april, dagelijks om 11.00 uur. Stemmen kan tot en met donderdag 5 april.

Terwijl Larry King zich voorbereidt op de viering van zijn 50-jarig televisiejubileum (meer dan 40.000 interviews op radio en televisie), laat CNN enkele klassieke momenten herleven van de meest spraakmakende en herkenbare presentator in de geschiedenis van de televisie.

"Larry King is een televisielegende en een CNN icoon," aldus Rena Golden, senior vice president CNN International. "Hij viert zo'n prachtige mijlpaal dat wij het enorme legioen van fans over de gehele wereld graag de gelegenheid willen geven om in deze feestvreugde te delen."

Een selectie van de meest memorabele programma's uit de vele duizenden interviews die zich in het CNN-archief bevinden, staat nu op de CNN site, www.cnn.com/larry. Via deze site kunnen de fans stemmen op hun favoriete shows.

King's klassiekers zijn onder andere interviews met Nelson Mandela, Margaret Thatcher, Steve Irwin, Ronald Reagan, Marlon Brando, Michael Jordan, Ted Turner, Christopher Reeve, Bette Davis, Al Pacino, Tina Turner, Bob Hope en de V.S. Presidenten Nixon, Reagan, Carter, Clinton en George W. Bush.

Verder het spraakmakende NAFTA debat tussen Al Gore en Ross Perot in 1993, dat kijkcijferrecords brak en het historische programma over het Vredesproces in het Midden-Oosten met PLO voorman Yasser Arafat, Koning Hussein van Jordanië en de Israëlische Premier Yitzhak Rabin in 1995.

Na deze week van 'gouwe ouwen' volgt een King-Size week, met daarin Larry King Live shows met vele oude bekenden en vele verrassingen. Details hierover zullen later bekendgemaakt worden.

In ieder geval zal op woensdag 18 april een speciale aflevering van CNN Presents worden uitgezonden: "Larry King - Fifty Years of Pop Culture" over de invloed van King op de media, showbiz en politiek in de afgelopen vijf decennia.Tientallen beroemdheden en bekenden zullen hun opwachting maken in dit programma waaronder Sean Penn, Dolly Parton, Joan Rivers, Larry King, Jr., Lionel Richie, Kermit de Kikker, Rudy Giuliani en Robert Wagner.


---

Noot voor de redactie (