Dutchview


DutchView brengt onthulling Canadees gedenkteken in beeld

30 maart 2007

Op maandag 9 april aanstaande zal in het Franse Vimy het herstelde gedenkteken `Canadian National Vimy Memorial' worden ingehuldigd. In opdracht van de Canadese Broadcast Corporation (CBC) verzorgt DutchView de complete technische realisatie van deze inhuldiging die in aanwezigheid van onder meer de Franse president Chirac en de Britse Koningin Elizabeth zal plaatsvinden. Het Canadees Nationaal Gedenkteken in Vimy in Frankrijk herdenkt de Slag van Rand Vimy tijdens de Eerste Wereldoorlog en is één van Canada's belangrijkste monumenten overzee.

Maar liefst acht camera's, studiofaciliteiten, productiefaciliteiten, stroomvoorzieningen en een crew zet DutchView tijdens Tweede Paasdag in Vimy in. De beelden van de inhuldiging van het monument die door DutchView worden verzorgd, zullen daarbij niet alleen in Canada te zien zijn. Inmiddels is er namelijk ook vanuit Engeland en Frankrijk interesse getoond.

Restauratiewerk

In 2004 werd het gedenkteken gesloten voor restauratiewerk, met inbegrip van het algemene schoonmaken en het recarving van namen. De standbeelden zijn in de afgelopen jaren offsite bewogen en schoongemaakt en hersteld. Het gedenkteken bevindt zich boven op Heuvel 145 dichtbij de steden van Vimy en Givenchy-Engels-Gohelle, in PAS-DE-Calais département van noordelijk Frankrijk. Het land voor de plaats van het gedenkteken (ongeveer 1 km²) werd binnen verleend in perpetuity aan Canada door Frankrijk 1922, in erkenning van de offers die door worden gemaakt Canadese Bewapende Krachten tijdens de oorlog en voor het vangen van Rand Vimy in April 1917.

Architect

Het gedenkteken werd ontworpen door Canadees architect en sculptor, recent Walter Seymour Allward. Zijn ontwerp werd geselecteerd uit 160 anderen voorgelegd door Canadezen die aan de concurrentie deelnamen die in vroeg wordt gehouden jaren '20. Bouw van het binnen begonnen gedenkteken 1925 en vergde 11 jaar. Het gedenkteken werd officieel onthuld 26 Juli, 1936 door Koning Edward VIII, in aanwezigheid van Franse Voorzitter Albert Lebrun en meer dan 50.000 Canadese en Franse veteranen en hun families.

Pylonen

De twee belangrijke pylonen van het gedenkteken, het vertegenwoordigen van Canada en Frankrijk, toren 27 meter boven de basis van het monument. Het gedenkteken omvat diverse steen beeldhouwwerken welke een rijkdom van tentoonstellen symbolism en help bezoekers bij het overwegen van het gedenkteken als geheel. Wegens de hoogte van Rand Vimy, de hoogste steen beeldhouwwerk - vertegenwoordigend vrede - is ongeveer 110 meter boven Lens Vlakte aan het oosten. De beeldhouwwerken werden gecreeerd door Canadese kunstenaars, en het verslag en verlicht het offer van iedereen wie tijdens de oorlog en dienden, in het bijzonder aan de meer dan 66.000 mensen die hun leven verloren. Het herstelde gedenkteken wordt op, de 90ste verjaardag van de slag ingehuldigd.