Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Trainen met Susan Polgar dankzij Leo van der Kar stages

Op 9 april vertrekken Pauline van Nies en Donna Schut onder begeleiding van Thomas Willemze naar New York voor een heuse trainingsstage met oud-wereldkampioen Susan Polgar. Een unieke kans voor beide Jong Oranje speelsters om zich te verbeteren, en te laven aan de kennis van de oudste van de drie legendarische Polgar zusjes. Polgar is de laatste jaren minder actief als speelster, maar doet in Amerika van zich spreken met een eigen schaakclub annex trainingscentrum en de Susan Polgar Foundation.

De stages naar New York worden volledig gefinancierd door het Leo van der Kar Sportfonds. Eind vorig jaar heeft de KNSB deze trainingsstage aangevraagd bij NOC*NSF. De nationale sportkoepel beoordeelde de stage als een mooie aanvulling op het Jong Oranje programma zoals beide meisjes dat volgen.

Pauline van Nies is de regerend meisjeskampioene tot en met 20 jaar, en Donna Schut werd vorig jaar verrassend kampioen in de categorie jeugd tot en met 14 jaar. Thomas Willemze is Internationaal Meester en de Jong Oranje trainer van Pauline en Donna.

Een korte impressie van de stage zal na afloop geplaatst worden op deze website.

---

Europees Kampioenschap in Dresden van start gegaan

In Dresden is op dinsdag 3 april het individueel Europees Kampioenschap van start gegaan. Het is op de website van het toernooi even zoeken, maar als u op deze link klikt komt u direct bij de indelingen en uitslagen terecht. Het toernooi duurt tot zaterdag 14 april. Eventuele tiebreaks worden op zondag 15 april gespeeld.
---

Foto Ilse van de Reep