Gemeente Rotterdam

Nr. 15
5 april 2007

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 9 t/m 15 april 2007

Burgemeester Opstelten opent kunstexpositie in Marnix Gymnasium Burgemeester Ivo Opstelten opent op dinsdag 10 april om 08.30 uur de eindexamenexpositie van de leerlingen 6e klas Culturele Kunstzinnige Vorming 3 van het Marnix Gymnasium. De examenleerlingen hebben zelf een kunstenaar uitgekozen en bestudeerd en zijn vervolgens met de kennis aan de slag gegaan. Een selectie van het werk, dat de leerlingen gedurende de afgelopen drie jaar hebben gemaakt, wordt getoond op de expositie. De opening vindt plaats in het FORUM van het Marnix Gymnasium aan de Essenburgsingel 58. (Voor meer informatie: Marnix Gymnasium, mevr. M. Scholtens, tel. 010 - 244 50 44)

Wethouder Kriens in rolstoel voor het goede doel
Wethouder Jantine Kriens (welzijn, volksgezondheid en maatschappelijke opvang) gaat op dinsdag 10 april een dag lang in een rolstoel zitten. Tot 14 april doen tien bekende Nederlanders mee, onder wie Victoria Koblenko (actrice) Bas van Toor ('Bassie'), Agnes Kant (SP), mee aan de actie 'Rolling with the Stars: in een rolstoel voor het goede doel'. Zij doen mee om te ervaren hoe het is om rollend door het leven te gaan. Jantine Kriens volgt overdag in de rolstoel haar eigen agenda. De actie is georganiseerd door Support magazine, een lifestyleblad voor mensen met een lichamelijke beperking. Om 17.00 uur heeft wethouder Kriens een ontmoeting in brasserie Staal (WTC) om haar ervaringen uit te wisselen met permanente rolstoelers Adri van der Merwe en Mehmet Kabakyer (internationaal rolstoelbasketballer). (Voor meer informatie: Support Magazine, Alina Nubé, tel. 0174 - 389 686 / 06 - 45 04 65 41 of Monique Wijnen, tel. 0174 - 389 679 / 06 - 23 68 07 94)

Wethouder Schrijer bezoekt praktijkcentrum Albeda
Naar aanleiding van de plannen van wethouder Schrijer (Sociale Zaken, Werk en Grotestedenbeleid) om tot een Stageleercentrum te komen, bezoekt hij op woensdag 11 april om 9.00 uur het RiTC van het Albeda College aan de Van Blommesteijnweg 75 (Oud Charlois). RiTC staat voor Rotterdam international Trading Company. In dit simulatiebedrijf gaat alles er net zo aan toe als in een "normaal" bedrijf. Binnen RiTC worden stagiairs of voorbereid op een eventuele externe stage, of - als dit niet mogelijk is - brengen zij hun stagetijd binnen RiTC door. RiTC is een officieel door de ECABO erkend leerbedrijf en is goedgekeurd voor stages op niveau 1 tot en met 4. (Voor meer informatie: RiTC, Peter van der Laan, tel. 010 - 206 15 44)

Wethouders Geluk en Kaya op werkbezoek bij Creative Factory Wethouder Leonard Geluk (jeugd, gezin en onderwijs) en Orhan Kaya (participatie en cultuur) brengen op woensdag 11 april van 10.30 tot 11.30 uur een bezoek aan Creative Factory in de Maassilo. Creative Factory heeft plannen om in de Maassilo (Maashaven ZZ 2) circa 120 werkplekken creëren voor jonge mensen die een eigen bedrijfje willen beginnen in de creatieve sector. Daarnaast voorziet het plan in een nieuw podium, flexibele ruimtes en studio's voor urban talent. Creative Factory gaat in juni 2007 van start en wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie uit het budget Kansenzones van de gemeente. De wethouders krijgen uitleg over de mogelijkheden die Creative Factory biedt aan jonge, creatieve talenten in de stad. (Voor meer informatie: Creative Factory, Leo van Loon, tel. 06 - 14 88 96 46)

Wethouder Karakus neemt deel aan congres Bovenstad Wethouder Hamit Karakus (wonen en ruimtelijke ordening) neemt op woensdag 11 april van af 16.00 uur deel aan een discussie over de positionering van luchtgebonden bouwen als katalysator binnen de transformatieopgave van grote steden. De discussie wordt gehouden in Kriterion in het kader van het congres Bovenstad. (Voor meer informatie: Bovenstad, Eric Vredenburgh, tel. 070 - 33 875 70)

Wethouder Kaya opent Motel Mozaïque in TENT
Wethouder Orhan Kaya (participatie en cultuur) spreekt op 12 april om 20.15 uur het openingswoord voor het festival in TENT, Witte de Withstraat 50. In het weekend van 13, 14 en 15 april vindt het 'meerkunstenfestival' Motel Mozaique weer plaats in Rotterdam. Motel Mozaique is een festival waarbij samenwerking tussen verschillende (culturele) partners/instellingen hoog in het vaandel staat. Gasten kunnen genieten van een toegankelijke en interessante mix van theater, muziek en beeldende kunst. Slapen in kunst of op bijzondere locaties vormt een terugkerend onderdeel binnen het festival. (Voor meer informatie: TENT, Anton Hoeksema, tel. 010 - 413 54 98 of www.motelmozaique.nl)

Wethouder Bolsius geeft startsein voor werkzaamheden Hillelaan en Putselaan Wethouder Lucas Bolsius (financiën, buitenruimte en sport) geeft op vrijdag 13 april samen met portefeuillehouder Gülami Ye?idal het officiële startsein voor de werkzaamheden op de Hillelaan en de Putselaan. De starthandeling is vanaf 14.00 uur op de Brede Hilledijk en gebeurt op ludieke wijze: beide heren steken zelf de handen uit de mouwen. Het komende jaar krijgen de bewoners en ondernemers in de omgeving van de Hillelaan en Putselaan te maken met een aantal afsluitingen. De aanleiding voor deze werkzaamheden is de matige doorstroming in de Putselaan en de verkeersveiligheid in beide lanen. Gevaarlijke kruispunten worden aangepakt en verder is groot onderhoud nodig. De nieuwe inrichting levert, naast een sterk verbeterd verkeerskundig ontwerp, een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van de buitenruimte van de Afrikaanderwijk, Hillesluis, Bloemhof en Katendrecht. (Voor meer informatie: communicatieadviseur Gemeentewerken, Mirjam Toet, tel. 010 - 489 34 58)

Wethouder Kriens aanwezig bij The Final; sport, dance & entertainment Wethouder Jantine Kriens (welzijn, volksgezondheid en maatschappelijke opvang) is op vrijdag 13 april om 14.30 uur aanwezig bij de vierde editie van The Final; sport, dance & entertainment. Het evenement wordt gehouden in Ahoy Rotterdam. Tijdens The Final nemen teams van de Rotterdamse voortgezet onderwijs-scholen het tegen elkaar op in verschillende takken van sport. De leerlingen hebben in een voortraject kunnen oefenen op de scholen zelf. Naast reguliere sporten zoals, voetbal, basketbal en tennis, wordt ook aandacht besteed aan nieuwe trendy sporten als, rope skipping, jumpstyle, fitgames, paintball, skills & tricks. The Final staat dit jaar in teken van het actieprogramma Voeding en Beweging en wordt georganiseerd door Sport en Recreatie. (Voor meer informatie: communicatie Sport en Recreatie: mevr. D. Schuitemaker, tel. 010 - 417 20 65 of 06 - 20 05 18 80)

Wethouder Karakus start project 51.6 HB Hillegersberg-Schiebroek Wethouder Hamit Karakus (wonen en ruimtelijke ordening) verricht op vrijdag 13 april om 15.30 uur de officiële starthandeling van project 51.6 NB te Hillegersberg-Schiebroek. Het project bestaat uit twee deelprojecten, te weten 52 laagbouwwoningen en 50 appartementen. (Voor meer informatie: BAM Vastgoed, Susan Langedijk, tel. 010 - 266 31 21)

Wethouder Karakus houdt inloopspreekuur in City Informatiecentrum Wethouder Hamit Karakus (wonen en ruimtelijke ordening) houdt op zaterdag 14 april om 13.00 uur zijn tweede inloopspreekuur in het City Informatiecentrum (CIC) aan de Coolsingel 197. Iedereen met een idee of suggestie voor verbetering van het wonen of de eigen woonomgeving is welkom. Ook klachten worden in behandeling genomen (en binnen 3 werkdagen afgehandeld). Meer informatie: Bestuursdienst, Margot van Riessen, tel. 010 417 93 24. Aansluitend neemt Hamit Karakus deel aan een debat in het kader van de Startersmarkt die deze dag ook wordt gehouden in het CIC. De discussie wordt gevoerd met o.a. directie WBR en PWS maar vooral ook met het aanwezige publiek. Het onderwerp is de positie van startende kopers op de Rotterdamse woningmarkt. Het debat staat onder leiding van Rutger van Castricum. (Voor meer informatie over de Startersmarkt: dS+V, Esther Schoemaker, tel. 010 - 489 72 01)

Burgemeester Opstelten geeft startschot voor 27e Fortis Marathon Rotterdam Burgemeester mr. Ivo Opstelten geeft op zondag 15 april om 11.00 uur voor het stadhuis op de Coolsingel het startschot voor de 27e editie van de Fortis Marathon Rotterdam. De Fortis Marathon is één van de grootste ééndaagse evenementen van Nederland met ruim 17.500 deelnemers aan de start onder wie de absolute wereldtop. De burgemeester houdt, voorafgaand aan het startsignaal, in de Burgerzaal van het stadhuis een welkomstwoord voor speciaal genodigden. De eerste toploper wordt na ruim 2 uur over de finish verwacht en ingehuldigd door de burgemeester. (Voor meer informatie: directeur Rotterdam Marthon, M.J. Kadis, tel. 010 - 432 32 66)

En verder.
is burgemeester Ivo Opstelten op woensdag 11 april gastheer bij een rederslunch in Hamburg. De lunch wordt georganiseerd voor de in Hamburg gevestigde Europese hoofdkantoren van containerrederijen. De organisatie ligt in handen van de Rotterdamse Port Promotion Council. (Voor meer informatie: Havenbedrijf Rotterdam N.V., dhr. H. van de Braak, tel. 010 - 252 11 58)

noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam