Circuit Park Zandvoort


---

Circuit Park Zandvoort publiceert evenementenkalender 2007

Voor het autosportjaar 2007 heeft het Circuit Park Zandvoort een buitengewoon fraaie racekalender. Maar liefst negentien publieksevenementen zullen plaatsvinden op het Zandvoortse circuit. Hieronder vallen vier grote internationale evenementen: het FIA WK Toerwagens, de Masters of Formula 3, de DTM en de A1GP.

De traditionele Paasraces op tweede Paasdag (maandag 9 april) vormen de ouverture van het nationale raceseizoen. Ook de Pinksterraces op tweede Pinksterdag (maandag 28 mei), de Trophy of the Dunes op 2 september en de Finaleraces op 21 oktober behoren tot de kalender van de diverse nationale raceklasses met toer- en formulewagens, die onder de noemer "Dutch Power Pack" in actie zullen komen.

Daarnaast staan er dit jaar maar liefst vier internationale race-evenementen op de kalender van Circuit Park Zandvoort. Van 4 tot en met 6 mei is het FIA WK Toerwagens, kortweg WTCC, in actie op het 4,3 kilometer lange circuit in de duinen. Op de racedag worden er twee wedstrijden voor dit prestigieuze kampioenschap verreden. Met fabrieksdeelname van BMW, Chevrolet en SEAT en sterke privéteams met onder andere Alfa Romeo staat het FIA WK Toerwagens garant voor volop racespektakel.

Het tweede grote evenement is de Masters of Formula 3, dit jaar tijdens het weekeinde van 16 en 17 juni. Hierin nemen alle topcoureurs uit de diverse internationale Formule 3-kampioenschappen het tegen elkaar op. Met eerdere winnaars als David Coulthard, Takuma Sato, Lewis Hamilton en natuurlijk Jos Verstappen en Tom Coronel is de Masters of Formula 3 een "must" voor elke Formule 3-rijder.

Van 27 tot en met 29 juli is de Deutsche Tourenwagen Masters (DTM) voor het zevende jaar achtereen te gast op Circuit Park Zandvoort. In 2006 genoten 78.500 bezoekers op Zandvoort van een spannend raceweekend. Ook in 2007 zal de strijd tussen Audi en Mercedes-Benz opnieuw losbarsten. Daarnaast is Formule 3 Euro Serie wederom een vast onderdeel van het DTM-programma.

Het laatste weekend van september belooft weer een enorm spektakel te worden tijdens de A1 Grand Prix. Deze landencompetitie met gelijkwaardige formuleauto's trok in 2006 op Circuit Park Zandvoort maar liefst 120.000 bezoekers. Op 29 en 30 september rijdt deze klasse voor de tweede achtereenvolgende keer in Nederland. Het raceweekend vormt de start van het A1-seizoen 2007/2008, een weekeinde om vrij te houden voor de echte autosportfan!

"Met vier internationale topevenementen, een mooie mix van formule- en toerwagens, en daarnaast tal van andere aantrekkelijke raceweekeinden en een Dutch Power Pack dat sterker is dan ooit, hebben we op Circuit Park Zandvoort een kalender om trots op te zijn", verklaart Hans Ernst, directeur van Circuit Park Zandvoort.

Doc Word document
Grootte: 31.0K bytes

Jpg Highres foto
Grootte: 2.7M bytes


* Persberichten overzicht

© Copyright 2006 Circuit Park Zandvoort. ® All rights reserved. |