Gemeente Etten-Leur

Televisieserie Lees en Schrijf start op 9 april bij Omroep Brabant

Televisieserie Lees en Schrijf! start op 9 april bij Omroep Brabant

'Lees en Schrijf!' is bedoeld voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Voor mensen die wel hun eigen naam kunnen schrijven, maar moeite hebben met veel dagelijkse lees- en schrijftaken. Het gaat om ouderen en jongeren, mannen en vrouwen, werkenden en niet-werkenden, autochtone volwassenen en volwassenen van wie Nederlands niet de moedertaal is, maar die het wel goed spreken, stad- en plattelandbewoners, volwassenen met en zonder kinderen. In Nederland zijn er 1,5 miljoen mensen die op enige manier moeite hebben met lezen of schrijven.

'Lees en Schrijf!' is geen lesmethode. Het is een televisieserie van 12 afleveringen van 25 minuten. Kijk elke maandag naar Taalklas.nl op Omroep Brabant. `Lees en schrijf!' wordt uitgezonden van 01.00 - 17.00 uur op het hele uur. De eerste uitzending is op 9 april. De televisieserie wordt ondersteund met onder andere een werkboek en een website (www.leesenschrijf.nl). Bel 0800 023 44 44 om een werkboek aan te vragen. Dat is gratis voor cursisten/individuen en kost EUR 8,50 per boek voor organisaties.

'Lees en Schrijf!' gaat over alledaagse woon-, en werksituaties met speciale aandacht voor zaken die met ICT te maken hebben, zoals bijvoorbeeld internetbankieren, sms-en en e-mail. Iedere aflevering en hoofdstuk heeft een thema uit de alledaagse praktijk: wonen, voeding, gezondheid, reizen, opvoeding, sport enzovoort.

Dit initiatief wordt graag onder uw aandacht gebracht door de gemeente Etten-Leur. Uitgebreide informatie is beschikbaar op www.leesenschrijf.nl.

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 076 - 502 40 00
Fax: 076 - 503 38 80

info@etten-leur.nl