Persberichten Eemland zuid, 10.00 uur

Utrecht, 09-04-2007

Aanhouding na vuistslag

AMERSFOORT- In de vroege ochtend van zaterdag 7 april heeft de politie een 23-jarige Amersfoorter aangehouden nadat hij een 26-jarige Amsterdammer met een vuist op zijn gezicht had geslagen.

Het tweetal kreeg rond 02.30 uur onenigheid in een horecagelegenheid aan de Lavendelstraat. Twee agenten op de mountainbike waren ter plaatse toen het slachtoffer naar buiten liep. Direct daarop kwam de verdachte naar buiten, waarop hij direct kon worden aangehouden. Hij moest mee naar bureau en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Onder invloed tegen geparkeerde autos

AMERSFOORT Op zaterdag 7 april kreeg de politie rond 01.45 uur de melding dat een auto tegen twee geparkeerde autos was gereden op het Borneoplein. Ter plekke aangekomen bleek de bestuurder te veel te hebben gedronken. De 31-jarige bestuurder uit Amersfoort moest daarop mee naar het bureau. Hier blies de beginnend bestuurder 545 ug/l waarop zijn rijbewijs werd ingenomen.

Vuurwapen in beslag genomen

AMERSFOORT Op vrijdagmiddag 6 april heeft de politie vier Amersfoorters aangehouden aan de Woestijgerweg. De mannen in de leeftijd van 20 tot 23 jaar, maakten deel uit van een groep personen die in de buurt van het Juliana van Stolbergpark onenigheid met elkaar kreeg. Eén van de verdachten, een 22-jarige man, bleek een vuurwapen bij zich te dragen. Dit is ter plekke door de politie in beslag genomen. Samen met de drie andere verdachten moest de man mee naar bureau voor verhoor.

Fietser valt meisje lastig

AMERSFOORT Op zaterdagavond 7 april heeft de politie een 19-jarige Amersfoorter aangehouden op de Industrieweg omdat hij een 17-jarig meisje flink had lastiggevallen.

Het meisje reed rond 21.30 uur op haar fiets over de Industrieweg richting de Amsterdamseweg, toen zij de verdachte tegenkwam, die al slingerend in tegenovergestelde richting fietste. Het slachtoffer wilde bij een stoplicht een botsing voorkomen en riep Hé kijk eens voor je!. Hierop begon de verdachte te schreeuwen en hij wilde weten met wie het meisje mobiel aan het bellen was. Vervolgens zette hij de fiets van het slachtoffer op slot. Kort daarop fietste hij weg met haar fietssleutel. Het meisje belde hierop haar vader en vriend. Toen de verdachte weer aan kwam fietsen, werd hij nog agressiever en wist zelfs een pluk haar uit het hoofd van het meisje te trekken. Haar vader en vriend wisten hierop de man de overmeesteren en droegen hem over aan de ter plekke gekomen politie. De man moest mee naar bureau en werd aldaar ingesloten.

Beroving met mes

LEUSDEN Op de vroege ochtend van zondag 8 april werd een 18-jarige inwoner van Leusden op de Burgemeester de Beaufortweg beroofd van zijn telefoon, een geldbedrag en van zijn fiets.

Het slachtoffer reed rond 04.30 uur op zijn fiets naar huis vanuit Amersfoort. Op de Burgemeester de Beaufortlaan werd hij staande gehouden door een man. Direct daarop kwam een tweede man uit de bosjes lopen. Deze man had een mes bij zich. Hierop werd het slachtoffer bedreigd en moest hij zijn spullen geven. De mannen renden hierna weg. De politie heeft de zaak in onderzoek.