Persberichten stad Utrecht, 10.50 uur

Utrecht, 09-04-2007

Explosie na experiment

UTRECHT Op zondagavond vond in een woning aan de Lange Lauwerstraat een explosie plaats waarbij een jongen ernstig gewond raakte.

Omstreeks 21.05 uur kreeg de politie een melding dat in een woning aan de Lange Lauwerstraat een explosie had plaatsgevonden. Ter plaatse troffen agenten een

15-jarige jongen uit Utrecht aan. De jongen had ernstig letsel aan zijn onderbeen. Uit verklaringen bleek dat de jongen had zitten te experimenteren met gevaarlijke stoffen. Uiteindelijk had er een reactie plaatsgevonden waarbij de stoffen explodeerden.

In de woning werd door de brandweer nog een aantal chemische stoffen aangetroffen. Hierop werd besloten de woning te verzegelen voor nader onderzoek. Omdat er geen direct gevaar voor de omgeving bestond, zal het onderzoek in de woning op een later tijdstip plaatsvinden.

Laffe straatroof

UTRECHT Op de Hijmans van den Berghlaan vond zaterdagmiddag een straatroof plaats op een 86-jarige vrouw uit Utrecht.

Het slachtoffer uit Utrecht liep omstreeks 16.45 uur met haar rollator te wandelen op de Hijmans van den Berghlaan. Plotseling kwam er een jongen aan die de tas van de vrouw uit haar rollator pakte en vervolgens hard wegfietst. Een getuigen probeerde nog achter de jongen aan te fietsen maar raakte hem kwijt. De politie is op zoek naar getuige van deze laffe straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Paardenveld, tel.: 0900 - 88 44.

Getuigenoproep zinloos geweld

UTRECHT Een groep van 10 tot 15 jongeren heeft vrijdagmiddag één jongen in elkaar geslagen. De politie is op zoek naar getuigen van deze mishandeling.

Een 14-jarige jongen uit Utrecht liep omstreeks 13.30 uur op de Bollenhofsestraat. De jongen sprak een groepje jongens aan met de vraag of men zijn vriend had gezien. De groep reageerde in eerste instantie lauw en gaf aan niets te weten. Plotseling werd een aantal jongens uit de groep agressief en begon zonder enige aanleiding op de jongen in te slaan en te schoppen.

De jongen werd zelfs tegen zijn hoofd aan geschopt. Uiteindelijk vertrokken de helden en lieten de jongen achter. De politie is op zoek naar getuigen van deze mishandeling. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Paardenveld, tel.: 0900 88 44.

Graffitispuiters krijgen lik op stuk

UTRECHT Vijf graffitispuiters kregen zaterdagavond lik op stuk toen zij werden ontdekt en de aangebrachte tekeningen moesten verwijderen.

Omstreeks 21.40 uur zag een agent een aantal jongeren ter hoogte van de Tolsteegbrug graffiti aanbrengen op de muur. De jongens werden gesommeerd hiermee op te houden en moesten meekomen naar het bureau. Hier kregen zij emmers, schuur- en staalborstels en moesten de muur schoonmaken. Nadat de vier jongens tussen de 14 en 16, allen uit Utrecht klaar waren konden zij zonder bekeuring naar huis.

Vijf jongens aangehouden na inbraak in winkel

UTRECHT De politie heeft zaterdagavond vijf jongens aangehouden omdat zij verdacht worden van een inbraak in een winkel aan de Camera Obscuradreef.

Getuigen belden omstreeks 20.10 uur naar de politie omdat zij zagen dat een aantal jongeren een deur van een winkel aan de Camera Obscuradreef intrapt. Een van de jongens ging de winkel binnen en kwam na een minuut de winkel weer uit. Ter plaatse trof de politie één van de verdachten een 16-jarige jongen uit Utrecht - aan. De jongen werd direct aangehouden.

Uit verklaringen kon de politie even later een auto aan de kant zetten en nog vier medeverdachten twee van 18, één van 19 en één van 20, allen uit Utrecht - aanhouden. Alle verdachten werden voor verhoor ingesloten op het bureau. de eigenaar van de winkel bekijkt nog of hij spullen uit zijn winkel mist.

Cameratoezicht vernield

UTRECHT Door onbekenden is zaterdagavond een paal met cameratoezicht op de Bernadottelaan omver getrokken en vernield.

De politie kreeg omstreeks 18.15 uur de melding dat een paal van het cameratoezicht omver was getrokken en vernield. Ter plaatse lag de paal over de kruising Bernadottelaan met de Auriollaan. Op de kruising bevond zich een grote groep (ca 50) jeugd. Omdat de stroom nog op de paal stond, werd besloten een bedrijf in te schakelen om de situatie weer veilig te maken.

Terwijl medewerkers van het bedrijf met de reparatie bezig waren moest de politie de jeugd op afstand houden. Desondanks heeft men toch kans gezien uit één van de autos van het bedrijf het navigatiesysteem te stelen. Tijdens de werkzaamheden kwam de melding dat ook de paal ter hoogte van de Marshalllaan naar beneden was gehaald. Nadat de eerste paal was hersteld werd de tweede paal ook gerepareerd. Tijdens de werkzaamheden tussen 18.30 en 23.50 uur gedroeg de groep zich erg vervelend en er werd diverse malen naar de politie gegooid met stenen en glas.

Straatroof

UTRECHT Vrijdagmiddag vond op de Laan van Soestbergen een beroving plaats. Hiervan werd een 15-jarige jongen het slachtoffer.

Een 15-jarige jongen uit Utrecht fietste omstreeks 15.30 uur onder het spoorviaduct ter hoogte van de Laan van Soestbergen door. Plotseling werd zijn doorgang versperd door een tot nu toe onbekende jongen die onder bedreiging van geweld de mobiele telefoon van het 15-jarige slachtoffer afnam. De politie heeft een vermoeden wie de van de verdachte is, maar is desondanks nog op zoek naar getuigen van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Marco Polo, tel.: 0900 88 44.

Jongen aangehouden

UTRECHT De politie heeft tijdens een controle één jongen aangehouden en een andere bekeurd.

Tijdens de surveillance zagen agenten twee jongens zonder helm op een bromfiets over de Amsterdamsestraatweg rijden. Bij het zien van de politie stopten de jongens en gingen interessant naar de uitlaat kijken. De jongens beiden 16 jaar uit Utrecht werden aangesproken en naar hun identiteitsbewijs gevraagd. Een van de jongens wilde zijn Id-bewijs niet laten zien. Nadat de agenten meerdere malen gevraagd hadden om zijn ID, werd hij aangehouden. Op het moment dat hij werd vastgepakt, rukte hij zich los en begon weg te rennen. Na een korte achtervolging werd hij alsnog aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.