Politie Haaglanden

persberichten 9 april

Haaglanden, 09-04-2007

Politie zoekt getuigen gewelddadige overval
Den Haag Politie Haaglanden zoekt getuigen van een diefstal met geweld bij een supermarkt aan de Weimarstraat. Vrijdagmiddag 6 april om 17.00 uur stond een nog onbekende man in rij voor de kassa. Op het moment dat de man aan de beurt was een flesje water wilde afrekenen opende de caissière om wisselgeld aan de man terug te geven. Hierop knakte de man en mes en zette dat op de keel van de verbouwereerde caissière (19 jaar) en eiste geld. De man griste een aantal geldbiljetten uit de geopende kassalade en sprintte vervolgens de overvolle winkel uit. De man had het volgende signalement, leeftijd circa 17 jr, getinte huidskleur lengte 1.70 meter. De man droeg een crèmekleurig vest/joggingsjack met capuchon die hij over zi9jn hoofd had getrokken. Bent u getuige geweest van deze gewelddadige beroving of heeft u informatie die de politie helpt bij het sporen van de verdachte? Belt u dan met de politie Segbroek via 0900-8844. Bellen met meld Misdaad Anoniem kan gratis via 0800-7000.

Man zwaar gewond na ruzie
Den Haag Een 24-jarige Hagenaar raakte maandagochtend 9 april kort na middernacht zwaar gewond bij een incident aan de Karel Roostraat. Het slachtoffer werd door vooralsnog onbekende enkele personen met een hard voorwerp op zijn hoofd geslagen. Het slachtoffer is in kritieke toestand vervoerd naar een ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in. Bent u getuige geweest van dit incident of heeft u informatie die de politie helpt bij het sporen van de verdachte(n)? Belt u dan met de politie Segbroek via 0900-8844. Bellen met meld Misdaad Anoniem kan gratis via 0800-7000.

Man neergeschoten
Rijswijk Op het parkeerterrein van een horecagelegenheid in Rijswijk (Event Plaza) is maandagochtend 9 april om 05.00 uur 37-jarigeHagenaar neergeschoten. Het slachtoffer werd in kritiek toestand vervoerd naar een ziekenhuis. Zijn toestand is zorgelijk. De politie hield in de directe omgeving in totaal 11 verdachten aan. Uit onderzoek moet blijven of deze verdachten betrokken zijn geweest bij het schietincident.

Jongeren gooien planten van galerijflat
Den Haag De politie hield vrijdag 6 april om 23.30 uur drie jongeren (15-16 jaar) aan die vanaf de 13e etage van en flat aan de Beeklaan een aantal planten naar beneden hadden gegooid. De planten (met pot) kwamen vlak naast de ingang terecht. De jongeren hadden zich niet gerealiseerd wat de gevolgen van hun handelen kon zijn. Alle drie de jongeren werden na overleg met hun ouders en de Officier van Justitie verwezen naar bureau Halt.

Aanhouding na steekincident
Den Haag - Een 24-jarige Hagenaar is vrijdag 6 april om 20.20 uur aangehouden in de Scheldestraat. De man raakte betrokken bij een ruzie in een café en stak vervolgens een 55-jarige Hagenaar met een mes. Het slachtoffer werd ter plaatse behandeld aan zijn verwondingen. De verdachte wordt dinsdag 10 april geleid voor de rechter-commissaris.

Dure woorden
Den Haag Twee mannen beiden 30 jaar oud werden zaterdag 7 april om 04.20 uur aangehouden op de Laan. Beide verkeerden onder invloed van alcohol en weigerden aanwijzingen van de politie in het belang van de openbare orde op te volgen. Hierna keerden hun agressie zich richting de aanwezige politieagenten. Een van de twee schold de agenten uit met de meest vreselijke ziektes. Beiden werden aangehouden en kregen ieder een proces-verbaal wegens openbare dronkenschap. De 30-jarige inwoner uit Nijverdal kreeg daarnaast een boete van 570 euro wegens belediging en verzet bij aanhouding.

Duur foutje
Den Haag Een 20-jarige Hagenaar werd zaterdag 7 april om 03.25 uur aangehouden op het Jacob Jordaensplein. De politie controleerde de man vanwege drugsoverlast in de wijk. Uit onderzoek bleek dat de man nog DNA moest afstaan. Aan het bureau bleek dat de man in zijn fouillering enkele goederen op zak had die bij een woninginbraak op 3 april inde Smildestraat waren weggenomen. Hij werd voor nader verhoor ingesloten.

Delftse veelpleger aangehouden
Den Haag - Een 25-jarige bewoner van de Mallemolen overliep zaterdag 7 april om 03.20 uur een inbreker in zijn woning. De man vluchtte de woning uit en nam daarbij een sporttas met goederen mee. Politieagenten die een onderzoek instelden wisten in de Prinses Mariestraat een 34-jarige Delftenaar te achterhalen. De man had bij zijn aanhouding een doosje manchetknopen in zijn zak die afkomstig waren uit de woning van de benadeelde. De sporttas werd korte tijd later in de struiken terug gevonden. Aangezien de man een zogenaamde veelpleger is (top 10 van Delft) wordt hij dinsdag 10 april voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Agressie in het verkeer
Den Haag Een 43-jarige Hagenaar werd zaterdag 7 april om 17.30 uur aangehouden in de Theresiastraat. De man werd al fietsend gehinderd door een afslaande 23-jarige automobiliste en haar 25-jarige passagier. De 43-jarige riep wat tegen het stel en sloeg hierna beiden enkele maklen hard op het hoogfd. Beide slchtoffers werden met nhoofdletsle vervoerd naar een ziekenhuis. De verdachte verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en moest met behulp van peperspray onder controle worden gebracht.

Motorrijder haalt file in en botst op auto
Den Haag Een 47-jarige motorrijder uit Schiedam raakte zondag 8 april om 16.;50 uur gewond bij een aanrijding op de Nieuwe Parklaan. De man haalde een stilstaande file in en reed daarbij over de weghelft bestemd voor het tegemoet komende verkeer waar op dat moment een 36-jarige automobilist uit Alpen aan de Rijn vanuit de file wilde keren. Een botsing was onvermijdelijk,. De Schiedammer werd met onbekend letsel vervoerd naar een ziekenhuis.

Autokrakers aangehouden
Den Haag De politie hield zondag 8 april om 09.30 uur op de Houtrustweg twee Hagenaars (19 en 20 jaar0 aan op verdenking van inbraak in een personenauto. Een getuige had de twee zien inbreken in een auto aan de Pijnboomstrat en waarschuwde de politie die beiden mannen wist te achterhalen.

Jongetje (7) te water
Den Haag - De politie en brandweer reageerden zondagavond 8 april om 20.50 uur op een melding van een kind te water. Onder de brug bij de Westermolens was een jongetje van 7 te water geraakt en klampte zich vast aan een pijler onder de brug. Twee duikers van de brandweer bevrijdden de jongen uit zijn benarde positie. Het jongetje is met lichte onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis overgebracht. De jongen was samen met zijn vriendje in de buurt aan het voetballen geweest.

Zo vader, zo zoon en neef
Den Haag - Agenten zagen vrijdag 6 april om 17.15 uur een brommertje zonder kenteken met daarop twee jongemannen rijden. Toen ze de politie in de gaten kregen, gingen ze er vandoor en dumpten de brommer in de Amazonestraat. Daarop start de politie op basis van hun signalement een zoekactie. Een agent sprak in de Hildebrandstraat een jongen aan die aan het signalement voldeed, waarop de jongen zich weigerde te legitimeren. Zijn vader (een 59-jarige Hagenaar) mengde zich in het gesprek en bespuugde de agenten, die hem daarop aanhouden. Zijn zoon, een 20-jarige Hagenaar, besprong vervolgens een van de agenten om de nek en wordt ook aangehouden. Een neef (50 jaar uit Den Haag) vond het nodig de agenten verder te beledigen en moest ook mee naar het bureau. Ze ontvingen alledrie een dagvaarding.

Jongens steken tuinhuis in brand
Den Haag - In Het volkstuinencomplex aan de Erasmusweg ontstond vrijdagavond rond 19.50 uur een brand waarbij een van tuinhuisjes en een schutting geheel afbrandde. Een gtuige had twee jongens horen praten over een voetbal en de brand die daarna was ontstaan. Agenten spraken direct met de jongens en ze bekenden daar geweest te zijn en een wc-rol in de brand hebben gestoken. Daarop zijn drie jongens (16 en 15 jaar uit Den Haag) aangehouden als verdachte van brandstichting. Hun ouders zijn op de hoogte gebracht en de politie onderzoekt de zaak verder.

Met het broodmes op de keel
Den Haag - Een 64-jarige Hagenaar verhuurde al geruime tijd een kamer onder, maar ontving van zijn 22-jarige huurster maar geen geld. Toen hij haar vertelde dat de situatie zo niet kon voortduren, ging de huurster door het lint zette hem zondag 8 april rond 18.00 uur een broodmes op de keel en dreigde hem dood te maken. Ze legde het mes uiteindelijk weg en ging weg. De man deed aangifte bij de politie, die de vrouw later aanhield. De vrouw zit nog vast en de politie onderzoekt de zaak.

Over de daken van auto's
Den Haag - Dankzij de melding van een getuige konden agenten zaterdag 7 april rond 03.30 uur drie verdachten van vernieling aanhouden. De melder had de poltie gebeld nadat hij het groepje vernielingen had zien plegen aan de Zaagjessingel. Zes geparkeerde auto's hadden schade doordat het groepje onder andere over de daken van de auto's had gelopen. De melder was achter het groepje aan blijven lopen, dus kon hij ze aan de agenten aanwijzen. De agenten hielden drie jongens van 17 en 19 jaar uit Den Haag aan. De politie onderzoekt de zaak verder.

Avondje stappen eindigt in de cel
Leidschendam Een 18-jarige Hagenaar die vrijdag 6 april om 22.30 uur een avondje wilde gaan stappen in een horecagelegenheid aan de Damlaan Hij stond in de rij voor de ingang en toen twee agenten de rij wachtende passeerden, schold de man de agenten zonder enige aanleiding uit. Die plukten hem uit de rij en hielden hem aan op verdenking van belediging.

Aanrijding met drank
Leidschendam - Een 32-jarige automobilist uit Capelle aan de IJssel veroorzaakte zondag 8 april om 06.15 uur een aanrijding op Rijksweg A4. De man botste tegen een andere auto bestuurd door een 32-jarige Rotterdammer. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd. De chauffeur uit Capelle aan de IJssel had teveel gedronken. Hij blies 300 ugl.

Jeugdige fietsendieven tegen de lamp
Voorburg - Getuigen gaven zondag 8 april om 13.45 uur de politie een goed signalement van twee fietsendieven. Agenten zagen even later twee jongens op de Oltmansstraat die aan het signalement voldoen. Toen de agenten de jongen aanspraken, gaf één van de jongens direct toe en wees de ijzerzaag aan waarmee ze het slot hadden opengezaagd. De agenten hielden de 15-jarige jongens uit Voorburg aan en brachten hun ouders op de hoogte.

Drank overheerst hockeyfeest
Wassenaar - Tijdens een hockeyfeest aan de buurtweg vloeide vrijdag 6 april vanaf 12:00 uur de drank rijkelijk. Politie kreeg diverse meldingen vanwege geluidsoverlast en stelde een onderzoek in. Ter plaatse bleek dat op het complex een groot toernooi werd gespeeld met diverse ondersteunende activiteiten. Op aanwijzingen van de politie werden enkele activiteiten beëindigd. Ondanks waarschuwingen van de politie om toch vooral toch niet te gaan rijden en de preventieve plaatsing van een politieauto op het parkeerterrein werden er bij alcoholcontroles vijf bestuurders aangehouden. Drie daarvan hadden dusdanig veel gedronken dat hun rijbewijzen werden ingevorderd. Zij bliezen respectievelijk 625 ugl, 565 ugl 755 ugl.

Politie zoekt getuigen snelkraak
Monster Politie Haaglanden is op zoek naar getuigen van een snelkraak in een boekhandel aan de Molenstraat. Zondagochtend 8 april om 04.50 uur werd er ingebroken in de boekhandel. Onbekende gooide de ruit in en namen een grote hoeveelheid sigaretten mee. Hierna vertrokken minimaal twee daders op een scooter in de richting van de Kampschoerstraat. Heeft u informatie die de politie helpt bij het opsporen van de daders? Belt u dan met de politie in het Westland via 0900-8844 of bel gratis met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Buurtpreventieteam ondersteunt politie bij aanhouding Naaldwijk Leden van het buurtpreventieteam Naaldwijk spraken zaterdag een 18-jarige inwoner uit Maassluis aan. De man veroorzaakte wat tumult op straat en had kennelijk ruzie met zijn vriendin. Nadat de man was aangesproken beledigde hij de buurtpreventieleden. Op hun verzoek verscheen de politie waarbij de 18-jarige een van de agenten een kopstoot gaf. Hij werd hierop direct aangehouden en wordt dinsdag 10 april voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Jongeren gooien ruiten in
Naaldwijk Vijf jongeren (13-16) jaar werden zondagochtend 8 april om 00.30 uur op de Emmastraat aangehouden. De jongeren hadden enkele ruiten van de C1000 aan de ingegooid.

Motorrijder botst op aanhangwagen
Monster Een 44-jarige motorrijder uit s-Gravenzande botste zaterdag 7 april om 16.15 uur op een auto met aanhangwagen bestuurd door een 59-jarige automobilist uit Monster. De man wilde op de madeweg links een inrit inrijden. Op het moment dat hij dat daadwerkelijk deed werd hij van achteren aangereden door de motorrijder die hier kennelijk niet op bedacht was. De politie onderzoekt de juiste toedracht.

Burenruzie leidt tot aanhouding
Poeldijk Een uit de hand gelopen burenruzie eindigde zaterdag 7 april om 19.00 uur in de cel. Een 42-jarige Poeldijker uit de De Backerstraat kreeg het aan de stok met twee buurjongens. De man klaagde omdat zij nogal hard muziek draaide. Het gesprek eindigde met geweld. De buurman gaf een van de jongens een kopstoot waarna de politie hem aanhield. Volgens buurtbewoners veroorzaakten de twee jongeren al geruime tijd veel overlast.

Jongeren vervielen verlichting van vrachtautos
De Lier Twee kinderen (10 jaar) werden zaterdag 7 april om 16.25 uur gesnapt terwijl ze met enkele stenen de verlichtingunits van enkele geparkeerde vrachtautos. De politie droeg beiden vandalen over aan hun ouders. De politie bemiddelt in de schade tussen eigenaren en ouders van de kinderen.

Politiebeer voor pechvogel
Delft Een politiebeer voor een onfortuinlijke 9-jarige jongen uit Nootdorp. De jongen viel met zijn stepje in de Paradijspoort en brak daarbij zijn been. Hij werd direct geopereerd. De jongen kreeg van agent Inno een traumabeertje die hij spontaan de naam van de agent gaf.

Man slaat jongen (15)
Delft Ruzie over het rijden met een brommer over de stoep leidde zaterdag 7 april om 18.40 uur tot ruzie waarbij een 51-jarige man een jongen een klap gaf. De jongen reed over de stoep van de Bantulaan en daar liep de 51-jarige man met zijn hond. Hierop stond een woordenwisseling waarbij de man uiteindelijk de jongen in zijn woning opzocht en hem een klap gaf.

Cameratoezicht leidt tot aanhouding
Delft Dankzij het cameratoezicht konden agenten zondag 8 april om 03.40 uur een 38-jarige Delftenaar aanhouden. De man gooide op de Coenderstraat enkele fietsen omver en werd vervolgens aangehouden. Hij kreeg een proces-verbaal wegens baldadigheid waarna hij weer werd heengezonden.

Flink onder invloed
Delft Een 21-jarige Delftenaar werd zondagochtend 8 april om 06.00 uur aangehouden op de Spoorsingel. De man reed met zijn auto en viel op vanwege zijn slingerend rijgedrag. Hij blies 685 ugl en kon direct zijn rijbewijs inleveren.

Verdachte heling fiets aangehouden
Delft Politieagenten hielden zondag 8 april om 14.20 uur een 16-jarige inwoner uit Delft aan. De jongen fietste over de Mekelweg op een fiets zonder slot. Nadat agenten de jongen controleerden bleek dat de fiets al eerder was gestolen. De jongen had de fiets op straat gekocht voor 60,-.

Politie beëindigt feest Silverdome
Zoetermeer - Het Parate Peloton heeft in samenwerking met regulier personeel van Bureau Zoetermeer zaterdagnacht een feest (Hollands Hitsfestival) in het Silverdome beëindigd. In de feestzaal braken herhaaldelijk vechtpartijen uit tussen de diverse bezoekers. Vanaf 22.00 uur werd al door de organisatie van het feest gemeld dat de sfeer grimmig was. Een uur later werden de eerste vechtpartijen gemeld en verzocht de beveiliging van het bedrijf politieondersteuning. Omdat de situatie in de feestzaal zeer explosief was werd besloten tot beëindiging van het feest. De circa 800 bezoekers verlieten onder begeleiding van diverse eenheden uit de regio en het Parate Peloton het Silverdome. Drie personen werden aangehouden wegens niet voldoen aan bevel of vordering. Enkele personen deden aangifte wegens mishandeling en vernielingen. Omstreeks 02.00 uur keerde de rust weer.

Spookrijder onder invloed
Zoetermeer Een 36-jarige automobilist uit Zoetermeer werd vrijdag 6 april om kort voor middernacht aangehouden op de Schansbaan. De man reed op de verkeerde weghelft en botste bijna op een tegemoet komende politieauto. Nadat de agenten waren gekeerd en de bestuurder hadden achterhaald bleek dat de man onder invloed verkeerde. Hij werd aangehouden en moest een blaastest ondergaan. De man blies maar liefst 1020 ugl. Aangezien de man al eerder vanwege drankmisbruik met de politie te maken gehad en hij bijna 5 x het maximum aan alcoholpercentage had werd zijn rijbewijs direct ingevorderd. Aangezien de man tevens een boete van 1300 euro had openstaan kon hij direct de cel in.

Jongeren gooien ruiten in
Zoetermeer Zeven jongeren (11-17 jaar) werden vrijdag 6 april om 21.30 uur aangehouden nadat ene van hen een ruit van een woning aan het Wingerdpark had ingegooid. Een 16-jarige Zoetermeerder werd uiteindelijk ingesloten op verdenking van de vernieling.

Ruiteningooier aangehouden
Zoetermeer Buurtbewoners en politieagenten wisten zaterdag 7 april om
01.00 uur een 20-jarge Zoetermeerder te achterhalen die een ruit van een woning aan het Glanswit had ingegooid, De jongen wordt er van verdacht dat meerdere keren te hebben gedaan. De politie onderzoek zijn betrokkenheid bij eerdere vernielingen.

Ruzie om meisje ontaardt in diefstal
Zoetermeer Een ruzie om een meisje leidde zaterdag 7 april om 03.45 uur tot een diefstal waarbij drie jongeren uit Den Haag (17-22 jaar) werden aangehouden. Een meisje beëindigde haar verkering met een van de jongeren en dat leidde tot een ruzie waarbij de jongeren van een 16-jarige jongen uit Zoetermeer zijn GSM en jas meenamen. De jas werd op de A12 uit de auto gegooid. De jongeren werden hierna door de politie in een personenauto aangehouden en overgebracht naar het bureau. De gsm werd teruggevonden in de auto. De politie onderzoekt de zaak.

Jongeren aangehouden na vernieling winkelruit
Zoetermeer Twee jongeren werden zondagochtend 8 april om 02.50 uur op het Rond aangehouden. De twee vernielden de winkelruit van de Taartenwinkel en werden daarbij betrapt door enkele getuigen. Politieagenten wist het tweetal te achterhalen en hielden ze aan. Twee Zoetermeerders (16 en 17 jaar) werden eveneens zondagochtend 8 april om 05.45 uur aangehouden wegens vernielingen. Het tweetal gooide enkele ruiten van een school aan de Werflaan in en werden ook achterhaald.

In de rondte
Zoetermeer - Agenten kregen zondag 8 april om 08.00 uur de melding dat een groen auto continue rondjes reed op het Kraaienveld. De bestuurder reed daar behoorlijk onder invloed rond: bij een blaastest op het politiebureau blies de 27-jarige Groninger 1120 ugl. De grens voor alcohol in het verkeer ligt op 235 ugl. De man kreeg een proces-verbaal.