Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Edenaar verdacht van slaan plaatsgenoot na aanrijding
Publicatiedatum: 9-4-2007 11:17:12

EDE - Een 59-jarige en een 21-jarige Edenaar zijn zondagavond betrokken geweest bij een ruzie na een aanrijding. Omstreeks 19:30 uur reed een 59-jarige Edenaar over de Frankeneng en sloeg vervolgens linksaf een inrit in. Hierbij zou de man de hem op dezelfde weg achteropkomende, en reeds inhalende, 21-jarige Edenaar niet voor hebben laten gaan. Hierdoor ontstond tussen beiden een aanrijding. Na de aanrijding zou de 21-jarige man uit zijn gestapt en zou een woordenwisseling zijn geweest tussen beide mannen en omstanders waarbij de 21-jarige de 59-jarige man zou hebben geslagen. Vervolgens zou de 21-jarige man weggereden zijn. De 59-jarige man heeft aangifte gedaan van mishandeling. De 21-jarige heeft maandagochtend op het politiebureau een verklaring afgelegd. De politie heeft de zaak verder in onderzoek.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Edenaar verdacht van auto-inbraak

Publicatiedatum: 9-4-2007 11:16:08

EDE - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 16-jarige jongen uit Ede aangehouden op verdenking van diefstal uit een auto. Omstreeks 04:30 uur kreeg de politie een melding van een getuige dat enkele personen probeerden een bestelbusje open te breken aan de Valkestein in Ede. Ter plaatse kon de politie één jongen, de 16-jarige Edenaar, aanhouden. Tevens werd een 33-jarige Edenaar aanhouden. Op het politiebureau bleek dat hij echter niets met de auto-inbraak van doen had en is heengezonden. Tegen de 16-jarige jongen is proces-verbaal opgemaakt en hij is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. Justitie beslist wat er verder gaat gebeuren.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man verdacht van bedreiging buurvrouw

Publicatiedatum: 9-4-2007 11:15:34

SCHERPENZEEL - De politie heeft zaterdagmiddag een 43-jarige man uit Scherpenzeel aangehouden op verdenking van mishandeling en bedreiging van een 20-jarige buurvrouw. De 43-jarige zou na een woordenwisseling de vrouw hebben vastgepakt en haar tegen de benen hebben geschopt. Hierdoor viel zij op de grond en liep een pijnlijke rug op. Tevens zou de man de vriend van de 20-jarige hebben bedreigd met een schop. De vrouw heeft aangifte gedaan bij de politie. Agenten hebben de man vervolgens aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De man is heengezonden met een dagvaarding.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Aanrijding Kootwijkerbroek

Publicatiedatum: 9-4-2007 11:15:02

KOOTWIJKERBROEK - Een 29-jarige vrouw uit Kootwijkerbroek is zaterdag gewond geraakt bij een aanrijding in haar woonplaats. Een 21-jarige man uit Kootwijkerbroek reed omstreeks 09:00 uur over de Drieenhuizerweg. Op het kruispunt met de Garderbroekerweg zou de man geen voorrang hebben verleend aan de 29-jarige vrouw die op de kruisende weg reed. Hierdoor ontstond tussen beiden een aanrijding waarbij beide voertuigen beschadigd raakten. De 29-jarige vrouw is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. De Verkeersongevallendienst van de politie heeft onderzoek gedaan en beide voertuigen zijn voor nader onderzoek afgevoerd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man op heterdaad aangehouden bij inbraak

Publicatiedatum: 9-4-2007 11:14:40

EDE - De politie heeft in nacht van vrijdag op zaterdag een 25-jarige man uit Amersfoort op heterdaad aangehouden op verdenking van diefstal. Omstreeks 05:00 uur kreeg de politie een melding, dat er ingebroken zou worden bij een eetgelegenheid aan de Maanderpoort in Ede. Bij aankomst zagen agenten dat er een ruit kapot was en dat de 25-jarige man in het pand aanwezig was. De politie heeft de man vervolgens aangehouden voor (poging) tot diefstal door middel van braak / verbreking. Tegen de 25-jarige is proces-verbaal opgemaakt. De man bekende tegenover de politie de inbraak. Hij is in verzekering gesteld en wordt dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Edenaar botst onder invloed van alcohol tegen auto
Publicatiedatum: 9-4-2007 11:14:09

EDE - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag het rijbewijs ingevorderd van een 22-jarige Edenaar. De man wordt ervan verdacht onder invloed van alcohol tegen een geparkeerde auto te zijn gebotst. Agenten zagen omstreeks 03:30 uur dat twee personenautos tegen elkaar waren gebotst op de Molenstraat in Ede. Beide autos waren aan de voorzijde beschadigd. De 22-jarige Edenaar verklaarde tegenover de politie dat hij de aanrijding had veroorzaakt. Volgens een getuige zou de man slingerend over de Molenstraat hebben gereden en vervolgens hard tegen een geparkeerde auto aan zijn gebotst. Agenten hebben de Edenaar laten blazen waaruit bleek dat de man teveel alcohol gedronken had. De man had een alcoholpromillage van 1,91; bijna vier keer zoveel dan is toegestaan. De Edenaar is aangehouden, zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Het rijbewijs is opgestuurd naar justitie die beslist wat er verder gaat gebeuren.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man verdacht van bedreiging zoon

Publicatiedatum: 9-4-2007 11:13:38

NIJKERK - De politie heeft vrijdagavond omstreeks 19:45 uur een 51-jarige Nijkerker aangehouden op verdenking van mishandeling en bedreiging van zijn 22-jarige zoon. Bij een ruzie in de woning zou de 51-jarige man geprobeerd hebben zijn zoon een kopstoot te geven en hem achterna zijn gekomen met een kapot bierflesje. Hierbij zou de man het bierflesje in de richting van zijn zoon hebben gegooid. De 22-jarige man voelde zich hierdoor bedreigd en heeft aangifte gedaan bij de politie. De 51-jarige man is aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De man ontkent de mishandeling. Justitie beslist wat er verder gaat gebeuren.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053